Social

Se deschide sezonul de vară la „Teatrul Verde”din Parcul „Valea Morilor” din Chișinău

post-img
Se deschide sezonul de vară la „Teatrul Verde”din Parcul „Valea Morilor” din Chișinău

Deschiderea sezonului de vară la „Teatrul Verde”, situat în Parcul „Valea Morilor” din Capitală, care este cel mai mare amfiteatru în aer liber din Republica Moldova - va fi pe 19 mai, curent. Atunci va fi organizat un concert în cinstea lui Ion Aldea Teodorovici. O informație în acest sens a fost prezentată de viceprimarul Ilie Ceban, în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei Chișinău din 29 aprilie.

„Pe data de 19 mai vom deschide sezonul de vară, avem un mare concert organizat  în cinstea lui Ion Aldea Teodorovici, care, în acest an, ar fi împlinit 70 de ani. Va fi un mare concert, respectiv până atunci trebuie să finalizăm lucrările care sunt executate în prezent”, a spus Ilie Ceban.

Între timp, Primăria Municipiului Chișinău continuă lucrările de reparație și modernizare a amfiteatrului.

În context, Vlad Hîncu, pretorul sectorului Centru, a dat asigurări că lucrătorii sunt pe ultima sută de metri, în vederea finalizării lucrărilor propuse pentru primul trimestru al anului 2024, celelalte lucrări, urmând a fi demarate după închiderea sezonului de concerte.

În cadrul celei de-a doua runde de amenajare a „Teatrul Verde”, municipalitatea  repară fațada clădirii teatrului, acoperișul scenei, a vopsit scaunele, a instalat cinci porți la toate intrările în Parc, a amenajat intrarea centrală în Teatru și a reparat scările de acces.

De asemenea, se lucrează și la instalarea unei rampe pentru persoanele cu necesități speciale și montarea unui grup sanitar modular, precum și la amenajarea unui pavilion expozițional de agrement, unde vor fi crescuți fluturi.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter