Sport

Oameni, de toate vârstele, au celebrat „Ziua Sportivului și a Mișcării Olimpice”, prin concursuri şi diverse probe, în parcul „Valea Morilor”

Oameni, de toate vârstele, au celebrat „Ziua Sportivului și a Mișcării Olimpice”, prin concursuri şi diverse probe, în parcul „Valea Morilor”

Parcul "Valea Morilor" din Chișinău a fost, astăzi, locul de întâlnire pentru sute de iubitori ai modului sănătos de viața. Oameni, de toate vârstele, au celebrat "Ziua Sportivului și a Mișcării Olimpice", prin concursuri şi diverse probe. Principala provocare a fost o cursă simbolică de alergare, pe o distanţă de aproape trei kilometri.

Înainte de a se aventura în cursa de alergare, sutele de oameni care au venit, astăzi, în Parcul "Valea Morilor" din Chișinău și-au încălzit mușchii. Au fost, însă, ghidați de trei antrenori.

"Am venit să fac sport, să alerg și să mă distrez."

"Este bine să practici sportul, deoarece în viitor te vei putea mândri cu asta și, în plus, fetelor le plac sportivii."

"Este ziua în care putem să ne bucurăm de sănătatea noastră și putem să o dezvoltăm."

"Îmi place să alerg și pentru asta am venit. În plus, vreau să susțin echipa olimpică, care va merge la Paris, în 2024."

Au venit în parc şi sportivii calificați la Jocurile Olimpice din Franța. Nu toți au acceptat provocarea.

SERGHEI TARNOVSCHI, canoist, calificat la Jocurile Olimpice: „– Vei alerga? – Desigur că voi alergă alături de copii și de tânăra generație. – Cât? Toată distanța? – Sper că da."

DAN OLARU, arcaș, calificat la Jocurile Olimpice: „Nu o să particip, deoarece după acest eveniment am antrenament și acolo voi avea deja propria cursă de alergare."

ZALINA MARGHIEV, atletă, calificată la Jocurile Olimpice: „Sper că prin prezența noastră, a sportivilor olimpice, o să atragem tinerii în acest domeniu frumos și împreună vom susține echipa olimpică."

După câteva minute bune de încălzire, iubitorii sportului s-au aliniat la linia de start și au luat-o la fugă.

La finalul celor trei kilometri în jurul lacului din parcul "Valea Morilor" a fost desemnat câştigătorul. Cel mai iute de picior a fost Daniel Postică.

"– Cum a fost cursa? – Foarte bună, mi-a plăcut. Am depus toate puterile și, într-un final, am câștigat."

Au fost şi alte probe -  aruncarea ciocanului sau tir cu arcul. În Republica Moldova, "Ziua Sportivului și a Mișcării Olimpice" este sărbătorită, anual, în a treia sâmbătă a lunii mai.

NICOLAE JURAVSCHI, președinte, Comitetul Olimpic și Sportiv, Republica Moldova: „Este important ca modul sănătos de viață, mișcarea olimpică și dezvoltarea acesteia în Republica Moldova să fie în amploare și dezvoltare."

Evenimentul de astăzi a fost dedicat Jocurilor Olimpice de la Paris. Republica Moldova are, deocamdată, 13 sportivi calificați. Olimpiada este programată în perioada 26 iulie – 11 august și va fi difuzată, în exclusivitate, de TVR MOLDOVA.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter