Actualitate

LIVE. Flashmob sub sloganul „Uniți pentru libertatea presei. Adevărul nu poate fi suprimat!” în fața Ambasadei Rusiei din Chișinău

post-img
Flashmob

Astăzi, 3 mai, de Ziua Internațională a Libertății Presei, jurnaliștii și reprezentanții organizațiilor de media vor participa la un flashmob, cu începere de la ora 11.00, în fața sediului Ambasadei Federației Ruse la Chișinău.

 


Evenimentul cu sloganul „Uniți pentru libertatea presei. Adevărul nu poate fi suprimat!” este organizat de Centrul pentru Jurnalism Independent în semn de solidaritate și rezistență împotriva presiunilor exercitate de către autoritățile de la Moscova asupra jurnaliștilor.

Potrivit organizatorilor, prin acest eveniment participanții arată că susțin libertatea presei în Republica Moldova, dar și în întreaga lume.

Tot astăzi, organizațiile neguvernamentale de media vor lansa Memoriul privind libertatea presei în Republica Moldova pentru perioada 3 mai 2023 – 3 mai 2024.

Ziua Mondială a Libertății Presei, marcată anual la 3 mai, a fost instituită la 23 decembrie 1993 de către Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU).

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter