Politic

Excelența Sa, Janis Mazeiks pentru TVR MOLDOVA: „Republica Moldova și Ucraina vor fi evaluate separat în procesul lor de aderare la UE”

Excelența Sa Janis Mazeiks pentru TVR MOLDOVA: „Republica Moldova și Ucraina vor fi evaluate separat în procesul lor de aderare la UE”

După ce Republica Moldova va începe negocierile de aderare la Uniunea Europeană, progresele sale vor fi examinate separate de cele ale Ucrainei, chiar dacă ambele ţări au primit în acelaşi timp statul de candidat. Precizările au fost făcute, pentru TVR MOLDOVA, de şeful delegaţiei Uniunii Europene, Janis Mazeiks.

EXCELENŢA SA JANIS MAZEIKS, ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova: „După ce negocierile încep, acestea vor reprezenta procese individuale, va fi o examinare foarte atentă a Republicii Moldova şi a Ucrainei, pe merite. Nu va fi, spre exemplu, o ţară a reuşit mai multe capitole sau nu, va fi analizat pe merit.”

Oficialul a mai declarat că Republica Moldova a îndeplinit condiţii importante recomandate de Bruxelles, dar sunt şi câteva restanţe, în special în domeniul justiţiei. E vorba de faptul că încă nu a fost numit un procuror general, iar componenţa Curţii Supreme de Justiţie nu e completă.


Cetăţenii Republicii Moldova pot afla mai multe informaţii despre oportunităţile şi valorile democratice ale blocului comunitar, pe 9 mai, de Ziua Europei, când vor fi organizate mai multe evenimente dedicate acestei sărbători comuniare.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter