Recomandări

Obiectiv Comun: Biserica „Adormirea Maicii Domnuluiˮ din Căușeni, istorie și spiritualitate

post-img
Obiectiv Comun
Sursa foto: TVR MOLDOVA

Unul dintre cele mai vechi lăcaşuri de cult - Biserica „Adormirea Maicii Domnuluiˮ din Căușeni - a fost redeschis în acest an publicului după o perioadă de restaurare de aproape opt ani. Monumentul istoric de importanță națională, care datează din secolele XVI - XVIII, a fost restaurat cu finanțare din partea poporului american și contribuția Guvernului Republicii Moldova. Acesta este cel mai mare proiect de restaurare și conservare a unui monument finanțat de SUA în Republica Moldova. Istoria bisericii, picturile murale din interior şi strategiile de păstrare şi salvare a monumentelor istorice sunt subiectele emisiunii Obiectiv Comun de astăzi.

Invitaţii ediţiei sunt: GHEORGHE POSTICĂ - director de proiect restaurare Biserica ,,Adormirea Maicii Domnului” Căușeni; SERGIU CIOCANU - doctor în arhitectură; BORIS GANGAL - arhitect; CARMEN SOLOMONEA - pictor fresca Biserica ,,Adormirea Maicii Domnului” Căușeni. Reporter: Anişoara Creţu, moderator: Elena Guţu, producător: Ana Iacub.

Emisiunea Obiectiv Comun este difuzată de luni până vineri, începând cu ora 17.00, şi poate fi urmărită pe TVR MOLDOVA, dar şi online pe pagina de Facebook.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter