Social

Ansambluri de dans popular de pe ambele maluri ale Prutului vor participa la un festival din R. Moldova

post-img
afiș

Ansambluri de dans popular din Republica Moldova și România vor participa la cea de-a XXXII ediție a Festivalului-concurs de dans folcloric „La vatra horelor”, relatează InfoPrut.ro.

Evenimentul va avea loc pe 9 mai, în Parcul „Ștefan cel Mare” din municipiul Strășeni, cu începere de la ora 11.00.

Ansamblurile de dans vor fi însoțite de orchestre de muzică populară sau tarafuri tradiționale, care vor prezenta dansuri folclorice specifice zonei Moldovei.

Atmosfera de sărbătoarea va fi întregită de Ansamblul Artistic Profesionist „Constantin Arvinte” al Consiliului Județean Iași, condus de maestrul coregraf Petre Șușu.

Festivalul este organizat de Centrul Naţional de Conservare şi Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial, în colaborare cu Consiliul Raional Strășeni, Primăria municipiului Strășeni și Ansamblul Artistic Profesionist „Constantin Arvinte” al Consiliului Județean Iași. Acest eveniment are drept scop salvgardarea și promovarea dansurilor folclorice, a melodiei de dans și a costumului tradițional moldovenesc, precum și încadrarea tinerei generații în procesul de valorificare a folclorului coregrafic.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter