Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Boala provocată de COVID-19 este imprevizibilă şi nu alege victimele. Doi dintre cei mai mari medici din România au decedat după ce s-au infectat

Boala provocată de noul coronavirus este imprevizibilă şi nu alege victimele. Doi dintre cei mai mari medici din România, profesori cu renume în specialităţile lor, au murit după ce s-au infectat. Neurologul Ovidiu Băjenaru si hematologul Benedek Istvan(iştvan), autorul primului transplant de măduvă la un adult, în România, s-au stins în această săptămână.

prof. OVIDIU BĂJENARU: "Pacientul trebuie sa fie in centrul atentiei noastre. Si el este o fiinta si el trebuie abordat integral".

Medicul profesor Ovidiu Bajenaru, şeful secţiei de neurologie de la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti, a murit la spitalul Matei Balş. Avea 63 de ani iar infecţia cu noul coronavirus care s-a suprapus cu o altă afecţiune i-a fost fatală. Lider al acestei specialitati in Romania, o personalitate recunoscută în toată lumea, Oviidu Băjenaru era cunoscut ca un om, un medic şi un profesor care muta munţii din loc.

profesor BOGDAN POPESCU, neurolog: "Noi toti alaturi de dumnealui am putut sa progresam si sa ajungem la ceea ce neurologia romaneasca este astazi o neurologie europeana. Avea empatie fata de pacienti comunica cu ei, pacientii il cautau intotdeauna, erau la coada la usa dumnealui".

La Targu Mures COVID 19 l-a răpus pe profesorul Bendek Istvan. Avea 72 de ani şi s-a stins în spital. Acum aproape 20 de ani, medicul Benedek Istvan facea primul transpalnt de maduva la un adult din Romania.

BENEDEK ISTVAN JR, medic: "Tot timpul pe care il avea la dispozitie de la 7 dimienata pana la 6-8 seara era foarte dedicat pacientilor , sarea in ajutorul fiecarui medic rezident".

Profesorul Benedek Istvan a pus bazele Centrului de Transplant de măduvă din Târgu Mureş, unde de-a lungul anilor s-au realizat mai multe premiere medicale.
Similare
RECOMANDĂRI