Care ar putea fi preţul viitoarelor vaccinuri anti-COVID
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Care ar putea fi preţul viitoarelor vaccinuri anti-COVID

Şeful gigantului farmaceutic francez Sanofi, Olivier Bogillot, a declarat sâmbătă că viitorul vaccin împotriva COVID-19 dezvoltat de companie va avea probabil un preţ sub 10 euro per doză, citat de ANSA, preluat de caleaeuropeana.ro.

„Preţul nu este complet stabilit … Evaluăm costurile de producţie pentru următoarele luni…Ne vom situa sub 10 euro”, a declarat Bogillot pentru Radio France Inter.

Producătorii de medicamente şi agenţiile guvernamentale din întreaga lume se luptă pentru a combate pandemia şi a dezvolta vaccinuri şi tratamente pentru COVID-19.

Întrebat despre rivalul AstraZeneca, care a anunţat un preţ de aproximativ 2,50 euro pentru o doză de vaccin, în Europa, Bogillot a precizat:„Diferenţa de preţ în cazul nostru poate apărea pentru că ne folosim toate resursele interne, cercetătorii noştri, centrele noastre de cercetare. AstraZeneca externalizează o parte din producţia sa”.

La începutul acestei săptămâni, Sanofi şi GlaxoSmithKline au declarat că au început studiul clinic pentru vaccinul lor candidat împotriva COVID-19 – pe bază de proteine – ​​şi că urmăresc să ajungă la stadiul final de testare până în decembrie.

Dacă rezultatele sunt concludente, Sanofi şi GSK speră să obţină aprobarea pentru producerea vaccinului în prima jumătate a anului viitor.

La 27 august, primul contract pe care Comisia Europeană l-a negociat în numele statelor membre ale UE cu o companie farmaceutică a intrat în vigoare în urma semnării sale oficiale de către AstraZeneca şi de către Comisie. Prin intermediul contractului, toate statele membre vor fi în măsură să achiziţioneze 300 de milioane de doze de vaccin produs de AstraZeneca, cu opţiunea de a achiziţiona suplimentar încă 100 de milioane de doze, care să fie distribuite proporţional cu populaţia.

Comisia continuă discuţiile privind încheierea unor acorduri similare cu alţi producători de vaccinuri şi a încheiat cu succes discuţii preliminare cu Sanofi-GSK la 31 iulie, cu Johnson & Johnson la 13 august, cu CureVac la 18 august şi cu Moderna la 24 august.

Similare
RECOMANDĂRI