COVID-19: Bilanţul global al pandemiei a depăşit 28 de milioane de cazuri
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

COVID-19: Bilanţul global al pandemiei a depăşit 28 de milioane de cazuri

Bilanţul global al pandemiei a depăşit 28 de milioane de cazuri confirmate şi 908 mii de decese din cauza noului coronavirus. Statele Unite continuă să fie ţara cea mai afectată, iar America Latină a trecut de pragul de 8 milioane de infectări.

Aproape 6,4 milioane de americani au fost infectaţi cu noul coronavirus şi circa 192.000 dintre aceştia au fost ucişi până acum de COVID-19, potrivit datelor Universităţii de Medicină Johns Hopkins, relatează RADOR.

La sud de Statele Unite, America Latină a depăşit pragul de 8 milioane de cazuri, cea mai gravă situaţie fiind în Brazilia, cu peste 4,2 milioane de infectări şi 130.000 decese. Autorităţile braziliene au anunţat că doar în ultimul interval de 24 de ore s-au înregistrat mai mult de 40.000 de noi cazuri, iar aproape 1.000 de persoane şi-au pierdut viaţa din cauza virusului. Peru, Columbia şi Mexicul sunt următoarele cele mai afectate ţări din regiune, având împreună mai mult de două milioane de cazuri şi 122.000 decese.

În Asia, India, ţară aflată pe locul 2 în lume din punct de vedere al numărului de infectări, se apropie de 4,5 milioane de cazuri şi a depăşit 75.000 decese. Creşterea numărului de cazuri determină tot mai multe ţări să ia în calcul noi măsuri pentru încetinirea epidemiei.

În Israel Comitetul ministerial pentru coronavirus a decis un blocaj complet de două săptămâni pentru întreaga ţară, care va începe înainte de Anul Nou Evreiesc, săptămâna viitoare. Numărul noilor cazuri de COVID-19 a depăşit 4.000 în 24 de ore. Guvernul israelian se va întruni duminică pentru a aproba măsurile necesare pentru o închidere la nivel naţional.
Similare
RECOMANDĂRI