Ibuprofenul, testat ca tratament pentru coronavirus. Efectul pe care l-ar avea asupra pacienţilor cu simptome severe
Sursa foto:Digi24 Vizualizari:

Ibuprofenul, testat ca tratament pentru coronavirus. Efectul pe care l-ar avea asupra pacienţilor cu simptome severe

Oamenii de ştiinţă au început un proces de testare în urma căruia se va stabili dacă ibuprofenul îi poate ajuta pe pacienţii spitalizaţi infectaţi cu coronavirus.

Echipa de cercetare formată din specialişti de la spitalul londonez Guy's and St Thomas' şi de la King’s College consideră că medicamentul, care este un antiinflamator calmant pentru dureri, ar putea trata dificultăţile de respiraţie, relatează BBC NEWS, potrivit Digi24.

Ei speră că tratamentul cu acest medicament, care implică costuri reduse, poate ţine pacienţii departe de ventilatoare.

În cadrul studiului, denumit Liberat, jumătate dintre pacienţi vor primi ibuprofen, pe lângă tratamentul obişnuit. De asemenea, se va folosi o formulă specială de ibuprofen, nu tabletele obişnuite pe care oamenii le cumpără din farmacii.

Studiile făcute pe animale sugerează că ar putea trata sindromul respirator acut, una dintre complicaţiile în cazul coronavirusului sever.

Profesorul Mitul Mehta, de la King’s College London, unul dim membrii echipei de cercetare, a declarat: „Trebuie să facem studiul pentru a arăta că realitatea se potriveşte cu aşteptările noastre”.

După o revizuire a Comisiei pentru medicamentele s-a ajuns la concluzia că, la fel ca paracetamolul, ibuprofenul este sigur în cazul pacienţilor cu coronavirus. Ambele medicamente pot reduce temperatura şi pot ajuta la tratarea simptomelor asemănătoare gripei.

Pentru simptomele uşoare de coronavirus, Sistemul de asistenţă medicală de stat din Regatul Unit (NHS) recomandă oamenilor să încerce mai întâi paracetamolul, deoarece are mai puţine efecte secundare decât ibuprofenul şi este alegerea mai sigură. Printre altele, ibuprofenul poate provoca ulcer la stomac.

Similare
RECOMANDĂRI