În Chişinău creşte numărul de infecţii COVID-19 în rândul copiilor
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

În Chişinău creşte numărul de infecţii COVID-19 în rândul copiilor

În capitală se înregistrează o creştere a numărul de infecţii COVID-19 în rândul copiilor. Totodată, aproape toate locurile din spitalele pentru copii sunt ocupate. Informaţia a fost prezentată de şeful adjunct al Direcţiei Sănătate, Boris Gîlca, în cadrul şedinţei primăriei de astăzi, 2 septembrie.

Potrivit lui, spitalele din capitală au capacitatea de internare a 927 de bolnavi infectaţi cu COVID-19. Şeful adjunct al Direcţiei Sănătate a dat asigurări că există paturi suficiente, iar la necesitate vor fi amenajate spaţii suplimentare pentru tratamentul persoanelor infectate. De asemenea, acesta susţine că spitalele din capitală sunt asigurate cu medicamente şi echipamente suficiente, relatează IPN.

Boris Gîlca a mai comunicat că în municipiu bilanţul cazurilor de infectare cu COVID-19 ajunge la peste 15.000 de persoane, dintre care 700 sunt cadre medicale. La momentul actual, în instituţiile de sănătate sunt internaţi 768 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus. Dintre aceştia, 183 de pacienţi se află în stare gravă, iar şapte sunt conectaţi la respiraţie asistată.

În Chişinău, sunt înregistrate 328 de cazuri care s-au soldat cu decese asociate noului coronavirus. Aproape 10 mii de cazuri au fost recuperate, iar  circa 12 mii de persoane se află sub supraveghere medicală.

Similare
RECOMANDĂRI