Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Misiunile aeriene cu pacienţii cu COVID-19 s-au înmulţit în România

În România, lupta pentru salvarea bolnavilor de Covid-19 se duce inclusiv în aer. În august, numărul zborurilor medicale s-a triplat. De cele mai multe ori, pacienţii în stare critică au fost duşi în spitalele care mai aveau câte un pat liber la ATI. O echipa a Televiziunii Romane a participat la o misiune de transfer a unui bolnav de COVID 19.

Pilotii MAI si mai multi salvatori ai SMURD se pregatesc sa duca la Constanta un bolnav de COVID 19 de la Spitalul Bagdasar. Barbatul nu este intubat, dar este in stare grava si are nevoie de terapie intensiva, iar medicii i-au gasit un loc la Constanta.

Luna trecuta pilotii MAI au avut 44 de astfel de misiuni si au dus dintr-o localitate in alta 55 de bolnavi in stare grava care aveau nevoie de internare in Terapie Intensiva. Un asfel de zbor nu este niciodata usor.

In prezent, Romania are peste 500 de bolnavi de covid 19 internati la ATI. In spitalele care trateaza aceasta boala sunt in total putin peste 1000 de locuri la terapie intensiva. In functie de numarul de cazuri, autoritatile sunt nevoite sa mute pacientii cu forme severe in localitatile unde mai sunt paturi libere.
 
Similare
RECOMANDĂRI