Precizările autorităţilor: În ce condiţii se aplică măsura de carantină la intrarea în R. Moldova
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Precizările autorităţilor: În ce condiţii se aplică măsura de carantină la intrarea în R. Moldova

Persoanele care vin dintr-o „zonă verde”, dar în drum spre Republica Moldova tranzitează o ţară calificată ca „zonă roşie”, vor sta în carantină 14 zile. Carantina nu se aplică persoanelor care se deplasează cu o cursă directă avia. Precizările au fost făcute de Alexei Ceban, medic epidemiolog, Secţia supraveghere epidemiologică a bolilor prevenibile prin vaccinări din cadrul Agenţiei Naţionale de Sănătate Publică (ANSP), în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit epidemiologului, lista statelor din „zona roşie” va fi actualizată o data la 14 zile, în ziua de vineri şi intră în vigoare în ziua de luni a săptămânii viitoare. Indicatorul pentru includerea în listă a statelor pentru care se impune regimul de autoizolare se va face în funcţie de numărul de cazuri COVID-19 la 100 de mii de locuitori, indicator care nu trebuie să fie mai mare de 50, scrie IPN.

Toate ţările care demonstrează un indicator mai mare de 50 se clasifică ca fiind ţară cu transmitere intensă a virusului şi se înscrie în „zona roşie”. Ţările care au un indicator mai mic de 50 sunt calificate ca „zone verzi”, iar moldovenii sau cetăţenii străini care vin din aceste ţări în Republica Moldova nu trebuie să respecte regimul de autoizolare de 14 zile.

Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale a publicat publicat vineri, 28 august, lista cu 53 de state incluse în „zona roşie”. Astfel, cetăţenii R. Moldova şi străinii care traversează frontiera pe sensul de intrare în Republica Moldova, călătorind din aceste ţări, vor trebui să stea în carantină 14 zile.

Similare
RECOMANDĂRI