Republica Moldova bate record după record la numărul de îmbolnări cu noul coronavirus
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Republica Moldova bate record după record la numărul de îmbolnări cu noul coronavirus

Republica Moldova bate record după record la numărul de îmbolnări cu noul coronavirus. Dacă vineri autorităţile au anunţat 665 de noi cazuri, a două zi s-au înregistrat 668 de înfectări desi s-au făcut cu 100 de teste mai puţin. Situaţia critică nu pare să-I alarmeaze pe cetăţeni. În pieţe sau în mijloacele de transport public, în afară de măştile purtate superficial, nimic nu arată că suntem încă în plină pandemie. Unii susţin că au obosit de la atâtea reguli, alţii spun că nici acum nu cred în existenţa virusului desi peste 1200 de oameni au murit în Republica Moldova din cauza noului coronavirus.

În plină pandemie, multora nu le e frică de aglomeraţia din piaţă. Unii nici nu mai poartă mască, alţii le păstrează în geantă şi le pun doar la solicitarea agenţilor de securitate.  

"De ce nu purtaţi masca. - Mă sufoc. De mine, nimic nu se atinge, sunt sănătos şi viu, 80 de ani şi nu răcesc. Mai dăunez am fost în hala de carne, şi vânzătoarea fără mască, fără nimic. Cu mâna pe bani, pe carne. E dezastru. - Nu credeţi că există riscul de infectare?- Sărăcia ne împinge pe noi, să cumpărăm de la piaţă, că e mai ieften ca în aşte locuri".

Vasile Amarti are 72 de ani şi vine deseori la Piaţa Centrală din Chişinău. Are mască dar recunoaşte că uneori nu o poartă aşa cum ar trebui. 

VASILE AMARTI: "Unul respect zece nu, dacă ar fi respectat la noi ar fi fost deshis hotarul  cu ţările europene, dar la noi, nu respect dar o înmulţesc".

Aglomeraţie mare este şi în mijloacele de transport public. 

"Toţi s-au săturat să păstreze distanţa, să meargă aşa cum se cere. Au obosit deja de asta. Ar fi bine mai puţini oameni şi troleibuzele să meargă mai des, nu am ce face, aşa e conducerea".

Doar afişe de avertizare şi cei care mai poartă măşti amintesc că e pandemie. Realitatea e însă crudă. Spitalele sunt pline cu bolnavi iar   medicii luptă din greu pentru viaţa pacienţilor. 

"Lumea nu mai crede în aşa ceva.  S-au dezamăgit cu totul şi măştile nu se mai poartă, chiar şi în troleibuze. Lumea crede că în tot asta pun de la ei, nu există. -Nu aţi avut pe nimeni infectat- Nu mulţumim".

Ambulanţele vin tot timpul cu noi cazuri la Centrul Covid de la MoldExpo. Autorităţile recunosc că acum este o perioadă mult mai grea în comparaţie cu primile luni de pandemie. Mesajul e clar – masurile de prevenire trebuie strict respectate pentru că sănătatea şi chiar viaţa a multor oameni este încă în mare pericol.
Similare
RECOMANDĂRI