Secretarul general adjunct NATO, Mircea Geoană: Rusia şi China au campanii masive de dezinformare şi promovare de teorii ale conspiraţiei privind COVID-19
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Secretarul general adjunct NATO, Mircea Geoană: Rusia şi China au campanii masive de dezinformare şi promovare de teorii ale conspiraţiei privind COVID-19

Rusia, China şi Iran au fost actorii statali care s-au ocupat de dezinformări, campanii de dezinformare şi promovarea teoriilor conspiraţiei în privinţa Covid-19, a spus secretarul adjunct al NATO, Mircea Geoană, într-un interviu la Digi24.

Geoană spune că este important ca oamenii să îşi aleagă şi să găsească surse de informare credibile pentru a nu cădea în capcana dezinformării.

”Am constatat, şi specialişti noştri dar şi cei din UE, pe partea celalată a oraşului, aici în Bruxelles, cu care lucrăm foarte aproape, echipele noastre, echipele UE, echipele de la G7, grupul celor 7 ţări industrializate, lucrăm împreună cu toţi profesioniştii pentru că, într-adevăr, am asistat la o dezvoltare incredibil de masivă de dezinformare, de teorii ale conspiraţiei, de atacuri cibernetice şi atacuri hibride, şi evident că acest lucru ne preocupă. De unde vin aceste atacuri? De la agenţi statali şi non-statali. Pentru că sunt actori statali care încearcă să profite de acest moment de cumpănă şi să amplifice fracturi, unele pre-existente în societăţile noastre, altele pur şi simplu imaginare, să încerce să vină cu un contra-narativ în care spun: „Statele autoritare sunt mai eficiente în a lupta cu criza. Am găsit eu primul vaccinul!”, a declarat Mircea Geoană.

Interviul complet acordat Digi24 îl puteţi citi aici.

 

Similare
RECOMANDĂRI