Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

10 meşteri populari din Cahul au beneficiat de asistenţă financiară din partea Organizaţiei Internaţionale a Muncii

10 meşteri populari din Cahul au beneficiat de asistenţă financiară din partea Organizaţiei Internaţionale a Muncii pentru procurarea echipamentului necesar în modernizarea activităţii. Banii vor fi folosiţi şi pentru instruirea elevilor care vor să ducă mai departe tradiţiile. Meşterii populari au beneficiat şi de consultanţă în diversificarea gamei de produse.

De mai bine de 22 de ani, meşterul popular Constantin Olteanu confecţionează diferite obiecte din fibre vegetale: de la căni şi coşuri până la jilţuri, balansoare şi alte piese de mobilier. Nu ştie numărul obiectelor confecţionate în toţi aceşti ani, însă ştie că fiecare lucrare este originală şi nu seamănă una cu alta.

Cu asistenţa oferită de Organizaţia Internaţională a Muncii, Constantin Olteanu a procurat utilajul necesar pentru diversificarea gamei de produse confecţionate, şi a transmis subtilităţile meşteşugului său unor tineri din localitate.

Mai bine de două decenii, şi Valentina Grigoriţă s-a dedicat activităţii meşteşugăreşti - ţese, brodează, croşetează şi transmite dragostea pentru tradiţiile populare şi consătenilor săi.

Raionul Cahul este recunoscut pentru meşterii săi iscusiţi în prelucrarea lemnului, împletitul în lozie, broderie, fabricarea de instrumente muzicale, tapiserie artistică şi covoare tradiţionale.
Similare
RECOMANDĂRI