Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Artă printre cărţi: O librărie din Chişinău a creat un spaţiu de expoziţie unde cititorii pot admira lucrările de artă

Restricţiile impuse de autorităţi în timpul pandemiei ne-au lipsit uneori şi de conexiunea cu natura sau unele forme de artă. De aceea, o librărie din Chişinău a decis să creeze un spaţiu în care sunt expuse mai multe lucrări de artă plastică. Inaugurarea a făcut-o artistul Mihail Lazari cu expoziţia "Portretul unui nor".

Artistul îşi doreşte ca prin expoziţia "Portretul unui nor" să ne oprim puţin în loc, să savurăm imaginea şi să ne contopim cu natura, pentru că multe lucruri s-au digitalizat şi omul uită de lucrurile simple. Personajul principal al lucrărilor este "norul roz".

MIHAIL LAZARI, artist plastic: "Aceasta e o serie întreagă am pornit cumva de la libertate, norul nu depinde de nimeni duce o viaţă a lui şi cum suflă vîntul e static sau dinamic. Eu tind şi sprelibertatea umană personalităţii".

Mihail Lazari ştie cel mai bine cum să combine tehnicile şi materialele astfel încât să îşi suprindă publicul. Seria de nori e creată în perioade diferite, aşa cum şi stările sufleteşti ale autorului au fost diferite.

MIHAIL LAZARI, artist plastic: "Fac multă pictură, grafică combin şi pictura în sculptură. Folosesc multă culoare în sculpturile din bronz sau postamente patinate, cu nişte culori mai aprinse. Bronz cu beton, combin foarte mult lemn cu beton".

Librăria a decis să creeze un spaţiu de expoziţie unde cititorii care vin după cărţi pot admira şi lucrările de artă. 

CĂTĂLINA POPESCU, manager marketing librărie: "Încercăm să promovăm arta locală şi în general tot ce ţine de prousele locale. Eu cred că asta este ceea ce va salva într-un final lumea de pandemie şi de tot stresul pe care toată lumea îl are la moment".

Mihail Lazari  crede că fiecare vizitator poate să-şi găsească norul lui, prin care să îşi creeze o legătură între cer şi pământ. 

CĂTĂLINA POPESCU, manager marketing librărie: "Avem peste 20 de picturi şi sculpturi. Una însă a rămas fără nume, acest tablou are nevoie de ajutorul vizitatorilor şi oamenilor care se interesează de artă pentru că are nevoie de o denumire. Fiecare vede lucruri absolut diferite în acest tablou".

Expoziţia "Portretul unui nor" poate fi admirată până pe 15 septembrie, în librăria din Centrul Chişinăului. 
Similare
RECOMANDĂRI