CULTURĂ

Biblioteca Naţională marchează „Săptămâna Europei” în spaţiul virtual

post-img

Biblioteca Naţională marchează „Săptămâna Europei” în spaţiul virtual. În contextul Zilelor Europei în Republica Moldova, care se desfăşoară anul acesta online, BNRM se alătură la realizarea iniţiativei în acest format. Cu această ocazie, Biblioteca Naţională a pregătit pentru fiecare zi din săptămâna 4 - 9 mai o selecţie de prezentări şi conţinuturi informaţionale cu tematică europeană, potrivit IPN.

Directorul Bibliotecii Naţionale, Elena Pintilei, a declarat că la Biblioteca Naţională „Zilele Europei” au fost marcate în fiecare an cu evenimente organizate în coordonare cu Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării. În opinia sa, aceste zile sunt un motiv în plus de a promova colecţiile bibliotecii, atât în format tradiţional, cât şi cele digitale.

Elena Pintilei a precizat că, în anii trecuţi, când ţara nu s-a confruntat cu situaţia pe care o avem acum, „Săptămâna Europei” era marcată de Biblioteca Naţională prin organizarea evenimentelor cu participarea ambasadorilor sau reprezentanţilor statelor membre ale UE, organizarea diferitor activităţi cu tinerii, copiii, lecţii publice, dar şi jocuri care aveau drept scop ca aceştia, împreună cu bibliotecarii, să descopere Europa într-un mod distractiv.

„Pe parcursul mai multor ani, noi am promovat valorile europene la Biblioteca Naţională prin participare la Biblioteca Digitală Europeană, la care Biblioteca Digitală Moldavica este parte. Respectiv, prin participarea la această bibliotecă digitală, noi deja suntem parte a patrimoniului european. Noi am promovat dintotdeauna atât colecţiile care astăzi sunt prezente în Biblioteca Digitală Moldavica, în calitate de parte componentă europeană, cât şi colecţiile altor ţări, ale colegilor noştri, biblioteci naţionale europene.”, a spus directorul instituţiei. Bibliotecii Naţionale.

Conţinuturi informaţionale precum „Aflăm istoria şi semnificaţia Zilei Europei, Drapelului European”, „Ne informăm/recapitulăm care este diferenţa dintre UE şi CoE”, „Luăm cunoştinţă de resursele şi accesul la publicaţiile UE şi CoE” etc. sunt disponibile pe reţeaua de socializare „Facebook” şi pagina web oficială a instituţiei. Tot aici sunt expuse înregistrări video complete ale expoziţiilor, evenimentelor desfăşurate anterior în bibliotecă, dedicate UE, patrimoniului cultural european, etc.