Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cahul. S-a dat startul unei noi ediţii a Festivalului Internaţional de Film Documentar, Moldox

La Cahul s-a dat startul unei noi ediţii a Festivalului Internaţional de Film Documentar, Moldox. Este o ediţie cu totul specială, fiind una aniversară. Din cauza pandemiei, toate proiecţiile sunt organizate în aer liber. Publicul se va bucura de filme documentare de excepţie, premiate la diverse festivaluri internaţionale.

Într-o atmosferă relaxată, sub clar de lună şi cu respectarea distanţei fizice. Aşa a început cea de-a cincea ediţie a Festivalului Internaţional de Film documentar Moldox.

„Se creaza un spatiu foarte atractiv, vad ca vin foarte multi tineri, familii, avem spatiu pentru astfel de ocazii. Filmele selectate sunt excelente. Continua acele workshopuri pentru copii in domeniu cinematografiei”, a spus VASILE ERNU, scriitor.

âTimp de cinci zile, iubitorii genului pot urmări filme documentare premiate la diverse festivaluri internaţionale. Nu sunt doar pelicule semnate de regizori străini, ci şi de basarabeni.

„Acum avem un film de regizor moldovenesc. Ne bucuram ca talentul local incepe sa apara”, a spus MAXIM CÂRLAN, director, Festivalul "MOLDOX".

„Am vazut filme de buna calitate abordate de alte festilarui ceea ce inseamna un rezultat bun”, a declarat NICOLAE DANDIŞ, primar, Cahul.

În cadrul manifestării, pe lângă documentarele proiectate, sunt organizate diverse discuţii şi dezbateri pe subiecte de actualitate. Intrarea la festival este gratuită.
 
Similare
RECOMANDĂRI