Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cea de-a 16-a ediţie a Reuniunii Teatrelor Naţionale Româneşti la Chişinău a debutat în această seară

După un an de pauză din cauza pandemiei, Reuniunea Teatrelor Naţionale Româneşti a revenit la Chişinău. De astăzi, la Teatrul Naţional Mihai Eminescu îşi dau întâlnire cele mai importante instituţii teatrale din România şi Republica Moldova. Cu ce spectacol debutează evenimentul cultural, şi ce măsuri de protecţie trebuie să respecte spectatorii, aflaţi în reportajul ce urmează.

Cea de-a 16-ea ediţie a Reuniunii Teatrelor Naţionale Româneşti la Chişinău debutează cu spectacolul "Istoria comunismului povestită pentru bolnavii mintal". Piesa apartine dramaturgului Matei Vişniec, este în regia lui Cristian Hadji-Culea, directorul Teatrului "Vasile Alecsandri" din Iaşi" iar pe scenă vor fi actorii Teatrului Naţional Mihai Eminescu de la Chişinău

Reuniunea Teatrelor Româneşti la Chişinău revine în forţă după un an de pauză impusă de pandemie. Chiar dacă teatrele sunt deschise, spectatorii trebuie să respecte măsurile sanitare. Purtatea măştii şi păstrarea distanţei rămâne obligatorie. Mai nou, potrivit deciziei Comisiei Naţionale de Sănătate Publică, spectatorii trebuie să prezinte certificatul de vaccinare sau un test negativ la covid 19.

Ediţia din acest an a Reuniunii Teatrelor Naţionale are loc sub înaltul patronaj al preşedintelui Republicii Moldova, Maia Sandu şi al preşedintelui României, Klaus Iohannis, în contextul aniversării a 100 de ani de la fondarea Teatrului Naţional "Mihai Eminescu" din Chişinău.
Spectacolele jucate în acest an, în cadrul reuniunii, vin să aducă şi un omagiu actorului, regizorului şi fostului preşedinte al Uniunii Teatrale din România Ion Caramitru care a înfiinţat mai multe proiecte teatrale şi în Republica Moldova.

Reuniunea Teatrelor Naţionale Româneşti la Chişinău se va desfăşura în perioada 15-29 septembrie. Timp de 14 zile, iubitorii de teatru vor putea urmări peste 30 de spectacole. Pe scenă vor urca actorii teatrelor din Chişinău, Bălţi, Sibiu, Timişoara, Craiova, Târgul Mureş, Iaşi şi Bucureşti.
Atât de aici, la revedere.
Similare
RECOMANDĂRI