Cernăuţiul are un scuar denumit în cinstea poetului nepereche, Mihai Eminescu
Sursa foto:bucpress.eu Vizualizari:

Cernăuţiul are un scuar denumit în cinstea poetului nepereche, Mihai Eminescu

În urma unei iniţiative a Consiliului Naţional al Românilor din Ucraina, un scuar din oraşul Cernăuţi a fost denumit „Mihai Eminescu”. Consilierii locali au susţinut acest proiect de decizie în cadrul şedinţei din 25 februarie.

În afară de scuarul „Mihai Eminescu” în centrul oraşului Cernăuţi a apărut şi scuarul „Ferenc Liszt”, compozitor care a susţinut un concert în 1847 în capitala Bucovinei istorice. Iniţiativa aparţine Consulatului General al Ungariei la Ujgorod.

Astfel, Cernăuţiul are un scuar denumit în cinstea poetului nepereche, Mihai Eminescu. Este vorba de scuarul de pe strada Universităţii 7, pe teritoriul căruia se află monumentul Luceafărului poeziei româneşti, relatează bucpress.eu.

Proiectul de hotărâre cu privire la atribuirea denumirii scuarului a fost înregistrat iniţial la Secţia de Protecţie a Patrimoniului Cultural a Primăriei Cernăuţi şi a trecut prin procedura de dezbateri publice.  

Iniţiativa cu privire la atribuirea denumirii de „Mihai Eminescu” pentru scuarul de pe strada Universităţii 7 aparţine Consiliului Naţional al Românilor din Ucraina, care reuneşte peste 20 de asociaţii naţional-culturale şi organe de presă din regiunile Cernăuţi, Transcarpatia, Kiev şi Odesa.

Similare
RECOMANDĂRI