Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Concurs de eseuri organizat în Ucraina. Elevii vorbitori de limba română au scris despre ţara-mamă - România

"România din biblioteca mea" s-a numit un concurs de eseuri, desfăşurat în Ucraina. Competiţia i-a încurajat pe elevii vorbitori de limbă română să scrie impresii despre ţara-mama - România. Cele mai bune 10 eseuri au fost premiate cu câte o tabletă.

24 de eseuri au ajuns în etapa finală a concursului "România din biblioteca mea". Elevii din regiunile ucrainene Cernăuţi şi Odessa au scris cât de mult îşi iubesc orginile, limba română şi România: fie că s-au inspirat din ce au citit, din ce au văzut la televizor, în călătorii sau, pur şi simplu, din dorinţa de a-şi descoperi ţara mamă.

MARIA PAVLIUC, elevă, Cernăuţi: „Anul acesta am participat pentru prima dată la un asemenea concurs de eseuri. În casa noastră se vorbeşte numai în limba romană şi eu mi-aş dori ca după absolvirea gimnaziului din cernaut să continui studiile în România”.

DANIELA ZÂGREA, elevă, Cernăuţi: „Iubesc foarte mult să scriu despre România să călătoresc, să vizitez manăstirile minunate. Am văzut cât de frumoase sunt oraşele din România, cât de îngrijite s sunt satele îţi creşte inima când întâlneşti un om în cale care te salută în limba ta„.

Competiţia de eseuri a avut ca obiectiv principal promovarea şi consolidarea importanţei limbii române în Ucraina ca fundament al identităţii culturale româneşti.

MIHAI FLOROIU, membru de onoare, AICC Bucureşti: „Ne dorim să dezvoltăm în continuare proiecte culturale menite să provoace întrebări despre rolul spaţiului cultural românesc în viaţa de zi cu zi a cetăţenilor români şi a diasporei româneşti, iar acest cocncurs organizat în premieră de către asociaţie, credem că este un început, dar şi o dovadă că limba română a fost mereu o legătură vie dintre credinţă, cuget şi simţire”.

Cei 10 câştigători ai concursului au primit în dar câte o tabletă. Concursul a fost organizat de Asociaţia Identitate Culturală Contemporană şi platforma digitală http://Haisalut.ro, în colaborare cu Centrul Media BucPress.
Similare
RECOMANDĂRI