Sursa foto:TVR Vizualizari:

Concursul Internaţional ”George Enescu” începe pe 29 august. Peste 200 de concurenţi au confirmat participarea online. Iubitorii muzicii pot transmite feedback-ul lor de acasă

Concursul Internaţional George Enescu, ediţia 2020, începe sâmbătă. Gala de deschidere şi cele două faze ale competitei artistice vor avea loc exclusiv online. Televiziunea Română este şi anul acesta coproducător şi partener oficial al Consursului

Televiziunea Română este şi anul acesta coproducător şi partener oficial al Consursului

Anul acesta pare să fie un an al premierelor. Dacă pandemia a adus ceva bun, este că a provocat. Festivalul Internaţional George Enescu a refuzat să-şi anuleze ediţia din 2020 şi se va desfăşura pentru prima dată în online. A lansat şi o provocare ”salvează frumuseţea în viaţă”.

Oana Marinescu, director de comunicare al Festivalului şi Concursului George Enescu, a povestit la TVR, în emisiunea Ca'n viaţă că provocarea online a fost acceptată atât de membrii juriului cât şi de concurenţii.

Până în acest moment, avem peste 220 de concurenţi care au confirmat că rămân cu noi în varianta online (...) În total sunt din 41 de ţări de pe tot globul, cel mai mulţi sunt  din Asia, din Coreea de Sud, din China din Japonia, din SUA - Canada, sunt foarte mulţi şi din Europa, atât din UE cât şi din estul Europei, avem şi din Rusia. Aşadar noi acoperim tot globul şi riscul pandemiei, în clipa în care s-au închis căile de comunicare şi de transport, a fost ca aceşti  concurenţi să nu poată ajunge la Bucureşti, la fel şi juriul, spune Oana Marinescu.

Primul concert va avea loc sâmbătă la ora 18.00, la Ateneul Român şi se va desfăşura cu sala goală. Va fi transmis însă în online pe festivalenescu.ro şi la Televiziunea Română, la TVR 1, în direct.

Ochestra va fi în număr mai redus pentru a se putea respecta regulile de distanţare.

Pentru partea de competiţie, pe platforma online au fost introduse butoane de aplauze, astfel că spectatorii vor putea să transmită candidaţilor părerile lor.

Clipurile concurenţilor vor fi publicate pe site-ul competiţiei  unde iubitorii muzicii pot să asculte concurenţii de câte ori vor, în perioada in care se desfăşoară etapa. Sub fiecare clip vor fi butoane care corespund aplauzelor. Pot să spună ”Bravo”, ”M-a emoţionat” sau ”Aplauze în picioare”.

” Vă asigur ca muzicienii vor primi feedback-ul sălii”, a subliniat Oana Marinescu.

Anul acesta concursul George Enescu a lansat provocarea „Salvează frumuseţea în viaţă”.

Ce ne-am gândit noi : A fosta atât de greu anul acesta şi continuă să fie şi dacă ne pierdem ghidajul frumuseţii, riscăm să nu ne mai bucurăm de ceea ce avema arătat directorul de comunicare al festivalului şi concursului George Enescu.

Similare
RECOMANDĂRI