Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Doliu in lumea teatrului. Actriţa Eugenia Butnaru va fi petrecută mâine pe ultimul drum

Doliu in lumea teatrului din Republica Moldova. Actriţa Eugenia Butnaru, Artist al Poporului, s-a stins ieri din viaţă la vârsta de 84 de ani. A fost un model de dăruire şi talent iar reprezentanţii Uniunii Teatrale, dar şi cei care au cunoscut-o îşi exprimă regretul şi transmit condoleanţe tuturor celor care au îndrăgit-o.

Eugenia Butnaru s-a născut pe trei ianuarie 1936 în satul Gribova, raionul Drochia. A absolvit Facultatea de Actorie şi a urcat pe scena Teatrului "Aleksandr Puşkin", astăzi Teatrul Naţional "Mihai Eminescu" din Chişinău. Şi-a urmat cariera şi la Teatrul "Ion Creangă" şi a jucat sute de roluri în teatru, film sau emisiuni radiofonice.

Generaţii întregi i-au indrăgit vocea inconfundabilă. A sonorizat în limba română peste 200 de filme. Printre spectacolele ei de success se numără "Păsările tinereţii noastre", "Soacra cu trei nurori", "Tata" sau "Pomul vieţii". 

EUGENIA BUTNARU, Artistă a Poporului: "Ştiti mă duc la piaţă uneori şi mă cunoaşte lumea. Chiar un caz, stăteam zic să i-au pentru nepoţel şi când colo o doamnă a plătit. Eu am simţit înjosită, uneori şi mărar, pătrunjel îşi amintesc de spectacole".

Eugenia Butnaru va fi petrecută mâine pe ultimul drum. 
Similare
RECOMANDĂRI