Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Misiunile diplomatice acreditate la Chişinău şi-au exprimat regretul pentru pierderea în urma incendiului de la Filarmonica Naţională 

"Sperăm că acest simbol al culturii muzicale basarabene va renaşte din scrum", este mesajul de încurajare transmis echipei Filarmonicii Naţionale de Ambasada SUA în Republica Moldova. Şi alte misiuni diplomatice acreditate la Chişinău şi-au exprimat regretul pentru această pierdere, menţionând importantele colaborări pe care le-au avut cu instituţia de cultură.

Într-un mesaj pe Facebook, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chişinău, Excelenţa Sa Dereck J. Hogan, a scris că a fost o tragedie să urmărească felul în care s-a pierdut o clădire atât de frumoasă, parte a patrimoniului cultural basarabean. 

MESAJUL AMBASADORULUI SUA: "Ambasada SUA a avut o colaborare de excepţie cu Filarmonica Naţională "Serghei Lunchevici" care, de-a lungul anilor, a găzduit, de fiecare dată cu mult entuziasm, recitalurile noastre muzicale şi tradiţionalele Concerte de Crăciun. Suntem alături de echipa Filarmonicii în aceste momente dificile şi sperăm că acest simbol al culturii muzicale basarabene va renaşte din scrum pentru a continua să delecteze iubitorii de artă muzicală şi generaţiile ce vor urma."

Şi şeful Delegaţiei UE la Chişinău, Excelenţa Sa Peter Michalko a transmis un mesaj de susţinere pentru angajaţii instituţiei.  

MESAJUL AMBASADORULUI UE: "Este un loc central pentru cultura și muzica naţională̆ și internaţională̆, un loc drag tuturor oamenilor din Republica Moldova, unde eu și mulţi dintre colegii mei am trăit, alături de prietenii noştri basarabeni, experienţe artistice extraordinare. Prieteni, nu sunteţi singuri în aceste momente grele! Suntem și vom rămâne alături de voi și vom trăi, din nou, bucuria artei care ne uneşte!"

Ambasada Poloniei la Chişinău şi-a exprimat încrederea că, în curând, vor putea fi realizate noi colaborări cu artiştii Filarmonicii Naţionale.  

MESAJUL AMBASADEI POLONIEI: "În aceste clipe de grea încercare suntem alături de colectivul Filarmonicii Naţionale "Serghei Lunchevici". Împreună am realizat proiecte de neuitat, dezmierdând spectatorii cu muzica interpreţilor şi compozitorilor polonezi şi suntem ferm convinşi că o vom face, curând, din nou. "
Similare
RECOMANDĂRI