Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Noua stagiune la Teatrul Naţional Satiricus "Ion Luca Caragiale" din Chişinău începe cu o premieră

Noua stagiune la Teatrul Naţional Satiricus "Ion Luca Caragiale" din Chişinău începe cu o premieră. "Casa" de Maxim Gorki, în regia basarabeanului Dumitru Acriş, care acum montează spectacole pe scenele teatrelor din Moscova. Spectacolul este neordinar, dur, emoţionant şi redă realitatea dintr-o familie care se destramă şi nu mai crede în vise.

Spectacolul "Casa" e jucat pe un decor neobişnuit, iar trupa de actori le pregăteşte spectatorilor o atmosferă în care să simtă deopotrivă cu ei emoţiile acestei piese, care prezintă drama familiei Jeleznov. Deşi a fost scrisă de Maxim Gorki în urmă cu un secol, piesa oglindeşte viu realităţile în care trăim astăzi.

ELENA OLEINIC actriţă: „Ziceam că în acest spectacol se va regăsi fiecare, e multă durere, e multă viaţă, se vor regăsi mame singuratice sau care au copii. Mame îndurerate, taţi îndureraţ, dragoste, e multă credinţă”.

Pentru a reda drama cât mai real, actorii nu sunt machiaţi sau coafaţi şi vorbesc în două limbi.

ALEXANDRINA GRECU actriţă: „Noi nu am mai lucrat în formatul ăsta , nu ştiu mie mi-a schimbat viaţa. Aceştia suntem noi până la urmă, aşa vorbim, aşa ne comportăm, acestia sunt durerile noastre”.

Spectacolul non-conformist este pus în scenă de tânărul regizor Dumitru Acriş, care e la prima colaborare cu actorii de la Satiricus.

DUMITRU ACRIŞ regizorul spectacolului: „E un examen pentru mine, pentru că e primul meu spectacol la Chişinăum, un examen pentru actori, dar şi pentru spectatori, având în vedere scenografia, pentru că publicul se află la 30 de cm faţa de actori”.

Premiera spectacolului "Casa" de Maxim Gorki, va avea loc duminică, 19 septembrie, la ora 18.30
 
Similare
RECOMANDĂRI