Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Picturile unui tânăr pasionat de artă din Republica Moldova au ajuns să fie vândute în România şi Italia

Un tânăr pasionat de artă din Republica Moldova este îngrăgostit de vechile gravuri, care au prins viaţă în epoca Renaşterii, prin tehnica graficii de şevalet. El aplică vechile tehnici pentru a obţine un rezultat uimitor al lucrărilor. Elementele de bază ale operelor sale neobişnuite sunt oamenii cu chip de păsări, dar şi frânturi de natură. Picturile tânărului profesor de la Facultatea de Artă Plastică şi Design din Chişinău au ajuns să fie vândute în România şi Italia.  

Ruslan Roşca a îndrăgit lumea creaţiei încă de la 12 ani. A absolvit  Facultatea de Artă Plastică şi Design, specializarea Tehnicile Gravurii şi Desenul de Expresie Grafică, unde a deprins secretele acestor tehnici.
Acum este profesor la aceiaşi facultate.

RUSLAN ROŞCA, grafician: „De fiecare dată stăteai numei pe experimente, toate aceste chestii m-au făcut să îndrăgesc acest gen de artă. Prima lucrare care am încercat să o fac la presa a fost o gravură, dar nefiind atent am pus mai multă vopsea. Atunci profesoara mi-a spus, a cui e lucrarea asta, dezastru, am tăcut şi m-am dat într-o parte”.

A urmat multă muncă şi dedicaţie. Aşa că acum, în doi timpi şi trei mişcări, poate realiza o adevărată operă de artă. Totuşi, o lucrare nu se face în mai puţin de o săptămână, pentru că trebuie respectate toate etapele de producere. Cel mai mult timp este necesar pentru transpunerea ideii pe placa din plastic.

 RUSLAN ROŞCA, grafician: „Elementul de bază totuşi îl joacă însăşi matriţa, care se prelucrează după desenul executat cu aşa tipuri de scule”.

Urmează şi celelalte etape captivante, printre care şi imprimarea.

Operele de artă ale artistului pe cât sunt de atrăgătoare, pe atât de neobişnuite. Seria de lucrări grafice intitulată "Pandemonium" ilustrează oameni cu cap de păsări şi alte figuri simbolice.

Lucrările sale au ajuns în România, Italia sau Statele unite ale Americii.

Preţul unui tablou plecă de la 400 de lei şi poate ajunge la 700 de euro. Mai multe lucrări din seria "Pandemonium" vor fi expuse, în 2021, la o expoziţie internaţională, organizată în Italia.
Similare
RECOMANDĂRI