Sala cu Orgă deschide stagiunea 2020-2021
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Sala cu Orgă deschide stagiunea 2020-2021

Sala cu Orgă îşi va deschide stagiunea 2020-2021, mâine, 17 septembrie, începând cu ora 18.00, în scuarul instituţiei, cu un concert de muzică clasică, susţinut de Orchestra Naţională de Cameră, dirijată de Vladimir Andrieş şi Corul Naţional de Cameră, condus de Ilona Stepan.

Solicitată de Moldpres, directorul instituţiei, Larisa Zubcu, a menţionat că Sala cu Orgă a făcut transmisiuni în direct, fără public, în perioada pandemiei încă în primăvara anului curent. Astfel, primul concert fără public a avut loc pe 21 mai – un recital de Orgă susţinut de Anna Strezeva.

”Suntem nespus de bucuroşi că după aproape jumătate de an de comunicare online cu spectatorii, muzicienii noştri au posibilitatea să cânte in faţa publicului, fie şi mai puţin numeros (sunt disponibile doar 50 de locuri), constrânşi fiind de restricţiile impuse de pandemie”, a mai spus Larisa Zubcu.

Astfel, Orchestra Naţională de Cameră va prezenta lucrări semnate de Peter Warlock, Antonio Vivaldi, Georg Friedrich Handel, François Devienne, Reinhold Gliere şi Gustav Holst, iar Corul Naţional de Cameră – de Edvard Grieg, Francis Poulenc, Moses Hogan, Antonio Jose şi Tomas Garbizu. Solişti: Ion Negură (flaut), Lilia Istratii (mezzo-soprană) şi Eugen Ursu (vioară).

Similare
RECOMANDĂRI