Scurtmetraj realizat cu ajutorul României şi R. Moldova, selectat în cadrul unui festival internaţional de film
Sursa foto:infoprut.ro Vizualizari:

Scurtmetraj realizat cu ajutorul României şi R. Moldova, selectat în cadrul unui festival internaţional de film

Filmul „Eu sunt Dorin” se regăseşte în selecţia oficială a secţiunii de scurtmetraj a festivalului internaţional de film de la Moscova. Festivalul de categoria A a avut loc pentru prima dată în anul 1935, iar preşedintele acestuia este cunoscutul regizor Nikita Mihalkov.

Potrivit infoprut.ro, „Eu sunt Dorin” este filmul care încheie trilogia despre Basarabia a regizorului Valeriu Andriuţă. Realizat cu sprijinul celor doua CNC-uri, din R. Moldova şi România, filmul urmăreşte povestea lui Dorin, un tânăr din provincie, care se angajează, contra unei sume de bani, să susţină un examen de licenţă în locul altui student. Acţiunea are loc în mediul urban. Prins în caruselul unor relaţii sociale şi umane deformate, Dorin are o noapte la dispoziţie pentru a-şi asuma o nouă identitate.

Filmările au avut loc la Chişinău în iulie 2019, post-producţia încheindu-se în februarie 2020.

Valeriu Andriuţă s-a născut în 1967, în R. Moldova. Este regizor, actor şi scenarist român. În 2016, Valeriu s-a angajat în proiectul său de regie, o trilogie de scurtmetraje inspirate din R. Moldova, locul său natal. Debutul său în regie a fost Chers Amis în 2017, un scurtmetraj selectat pentru un număr mare de festivaluri. A câştigat numeroase premii, inclusiv Premiul Gopo şi Premiul ADAMI Media. A doua parte a trilogiei sale a fost Salix Caprea şi a câştigat Premiul Uniunii Cineaştilor din Moldova. „Eu sunt Dorin” este cel mai recent proiect al său, care pune capăt trilogiei sale.

Similare
RECOMANDĂRI