CULTURĂ

Teatrul Naţional ”I.L. Caragiale” din Bucureşti revine la Chişinău cu un spectacol de Teodor Mazilu

post-img

În cadrul celei de-a VI-a ediţii a Reuniunii Teatrelor Naţionale Româneşti, care se desfăşoară la Chişinău până la 26 septembrie, Teatrul Naţional ”I.L. Caragiale” din Bucureşti va prezenta spectacolul ”Frumos e în septembrie la Veneţia” după Teodor Mazilu. Reprezentaţia va avea loc joi, 24 septembrie, la ora 19.00, pe scena Teatrului Naţional ”Mihai Eminescu” din Chişinău.

Potrivit organizatorilor, o neaşteptată poveste de dragoste se dezvăluie acolo unde suntem prea obişnuiţi să vedem doar neajunsurile, într-o realitate pe care doar visul pare că o mai face suportabilă. Dar el nu poate şi nu trebuie să o substituie, ci doar să-i aducă la lumină profunzimea, sensul şi frumuseţea. Această parabolă teatrală îi aduce împreună pe actorii Oana Pellea şi Mircea Rusu, însoţiţi de o echipa de creaţie deja consacrată cu care Oana Pellea a realizat N(AUM), Efectul razelor gama asupra crăiţelor lunatice, Idolul şi Ion Anapoda: Ştefan Vasilescu, Vladimir Turturică, Vlad Lăzărescu şi Mariana Cămărăşan, relatează Moldpres.

„Îndrăgostiţi de însuşi faptul de a fi îndrăgostiţi, milioane de oameni visează Veneţia. Adriatica bate cu valurile sale malurile de cărămidă ale insulei. Felinarele se aprind unul câte unul, dintr-un tonomat se aude incredibila muzică a lui Lucio Dalla. Totul e ireal de frumos. În mirajul romantismului absolut, o femeie şi un bărbat se redescoperă, aşa cum nu şi-au imaginat vreodată că ar putea fi. Realitatea, mijlocită de vis şi dincolo de vis, este, de fapt, fabuloasă, iar lucrurile pe care abia îndrăznim să le visăm există deja în sufletul fiecăruia dintre noi. Ele prind viaţă atunci când… atunci când trăim acea… acel… nu găsesc cuvântul… care e antonimul singurătăţii?”, a afirmat  Mariana Cămărăşan.

Accesul în sala de spectacole va fi permis numai cu prezentarea unei dovezi din cele enumerate mai jos: certificatul de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2 cu schema completă de vaccinare (pe suport de hârtie sau în format digital). Dovada imunizării este valabilă dacă au trecut cel puţin 14 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare; test negativ PCR efectuat în ultimele 72 de ore; rezultat negativ al unui test antigen rapid efectuat în ultimele 48 de ore; certificat de trecere prin boală sau act care confirmă prezenţa anticorpilor, valabil cel mult 90 de zile de la efectuarea investigaţiei. Unul din aceste documente va fi prezentat obligatoriu împreună cu un act de identitate pentru confirmare.