Trei spectacole se vor juca pe scena Teatrului Mihai Eminescu, în perioada 1-4 octombrie
Vizualizari:

Trei spectacole se vor juca pe scena Teatrului Mihai Eminescu, în perioada 1-4 octombrie

Trei spectacole se vor juca, în perioada 1-4 octombrie, pe scena Teatrului Naţional ”Mihai Eminescu” din Chişinău.

Astfel, joi, 1 octombrie, la ora 18.00, în Sala Mare a instituţiei va avea loc spectacolul ”Cântec de leagăn…” de Dumitru Matcovschi, în regia lui Alexandru Cozub, scrie Moldpres.

Potrivit organizatorilor, piesa este o dramă a oamenilor de la sat, care îşi duc cu greu povara vieţii. Teofil Augustinovici, directorul şcolii săteşti, este, practic, cea mai mare persoană de încredere a satului, fără care nu se petrece absolut nimic. Spectacolul este condimentat cu efecte comice. Limbajul şi comportamentul eroilor aminteşte de perioada anilor 80-90, perioada „Marii Restructurări Sovietice”. Acest spectacol ne îndeamnă să ţinem la focul din vatră, la casa părintească.

Din distribuţie fac parte actorii: Vitalie Rusu, Angelina Ciobanu, Margareta Pântea, Petru Oistric, Ion Mocanu, Valentin Zorilă, Mihaela Damian-Oistric,  Diana Decuseară,  Ana Tkacenko şi Angela Ioan-Cărăuş.

Pe 2 şi 3 octombrie, la 18.00, teatrul readuce în scenă spectacolul ”Dosarele Siberiei”, de regizorul Petru Hadârcă.

Potrivit directorului instituţiei, Petru Hadârcă, ideea de a monta „Dosarele Siberiei” a venit după ce a realizat la Radio Bucureşti câteva spectacole radiofonice consacrate deportărilor. Este vorba despre „Deportaţi în Siberia” şi „Douăzeci de ani în Siberia”, după textul Aniţei Andriş-Cudla, precum şi „Stalin mi-a furat copilăria” de Boris Vasiliev ş.a. 

Duminică, 4 octombrie, pe scena Naţionalului revine spectacolul „Steaua fără nume” de Mihail Sebastian, în regia lui Alexandru Cozub. Într-un orăşel şters, de provincie, profesorul Miroiu îşi împarte viaţa între cărţi şi stele. În aşteptarea unei rarităţi editoriale care vine cu trenul, traiectoria terestră i se ciocneşte, în fapt de seară cu cea a Monei, o tânără vânătoare de inimi, fără bilet, dar cu mare dor de explorare.

Similare
RECOMANDĂRI