Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un tânăr artist din Basarabia a realizat un proiect de suflet pe timp de pandemie

Îşi aranjează tehnica audio şi boxele în locuri pitoreşti din Republica Moldova şi întâmpină apusul pe mixuri muzicale. Un tânăr, fotograf de meserie, dar pasionat de ritmurile electronice, a profitat de perioada pandemiei pentru a se lansa într-un proiect de suflet. Ion Peleş Alexandru spune că, astfel, îmbină promovarea frumoaselor plaiuri basarabene cu dragostea pentru muzică.

Tânărul artist spune că acest proiect îi aminteşte de adolescenţă. Totul a început cu un set de mixuri muzicale, realizate pe capota maşinii, având pe fundal Chişinăul. 

ION PELEŞ ALEXANDRU, fotograf: "Dragostea faţă de muzică a apărut în adolescenţă, de fapt când prima dată am început a compune muzică electronică după care mi-am grămătit mai multe compoziţii şi am început să trec spre mixaj, acum înă fotografia îmi i-a cel mai mult timp, dar iată că în situaţie de criză acest hobby mi-a revenit înapoi". 

Ion Peleş Alexandru crede că muzica sa şi peisajele superbe se pot îmbina foarte armonios arătând, astfel, o altă Basarabie. Pe lângă faptul că îşi cunoaşte mai bine ţara, el dă o mână de ajutor şi la promovarea ei.

ION PELEŞ ALEXANDRU, fotograf: "Cumva se formează un fel de simbioză între muzică şi priveliştea pe care o văd şi mă gândeam că aş putea să transmit acest amalgam de emoţii tuturor oamenilor care ar privi acest mixt. Aşa şi am făcut mi-am improvizat o mică scenă , acolo unde fotografiez pun scena cât mai simplu, cât mai munimalist".

Pentru un efect intens, tânărul a ales să-şi prezinte muzica la apus. Aici suntem în punctul cel mai înalt din localitatea Molovata, raionul Dubăsari, de unde se vede foarte bine Nistrul. Frumuseţea naturii, condimentată cu mixuri muzicale, creează o atmosferă deosebită. 

ION PELEŞ ALEXANDRU, fotograf: "Deobicei muzica pe care o mixez este în stil trans şi deephouse adică ceva foarte lejer şi foarte relaxant şi mă gândeam cumva să combin această muzică în partea a doua a zilei, spre apus, spre seară că se crează această atmosferă interesantă, de relaxare".

Tânărul are o întreagă listă cu locuri desosebite din Republica Moldova pe care vrea să le pună în valoare prin intermediul proiectului sau inedit. 
Similare
RECOMANDĂRI