VIDEO. A început Câmpulung Film Fest! Spaţii în aer liber au devenit cinematografe în care rulează filme comparative şi scurtmetraje basarabene
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. A început Câmpulung Film Fest! Spaţii în aer liber au devenit cinematografe în care rulează filme comparative şi scurtmetraje basarabene

Scurtmetraje, animaţie, lungmetraje, teatru. Se adaugă o echipă mică, dar pusă pe fapte mari. Se condimentează cu un public nerăbdător să urmărească filme. Totul se montează în Câmpulungul Bucovinei, acolo unde joi seară a început a cincea ediţie a Câmpulung Film Fest.


 

Prima seară dedicată iubitorilor de film din Câmpulung Moldovenesc şi din împrejurimi a însemnat contactul cu un basm modern despre dragoste necondiţionată şi sacrificiu.

În parcarea din piaţă, cinefilii au urmărit "Călătoria fantastică a Maronei", un film de animaţie dedicat celor mici, care anul acesta au secţiunea lor specială în cadrul festivalului.

Pentru cele 5 seri de festival, organizatorii au ales spaţii în aer liber pe care nimeni nu le-ar fi considerat potrivite pentru astfel de evenimente.

5 zile de festival de film comparativ, cu respectarea tuturor normelor sanitare - asta a fost prima provocare a organizatorilor şi a voluntarilor implicaţi.

În anii anteriori, Câmpulung Film Fest a însemnat proiectare de filme comparative aparţinând unor şcoli de cinematografie din ţări diferite din punct de vedere cultural.

Restricţiile impuse de pandemie au făcut ca anul acesta să apară schimbări. Astfel, cinefilii vor descoperi 5 scurtmetraje basarabene şi vor revedea filme consacrate.

Festivalul se va încheia duminică, cu proiecţia filmului "Balanţa", în regia lui Lucian Pintilie.

Similare
RECOMANDĂRI