VIDEO. Noaptea Albă a Galeriilor 2020. Pandemia şi carantina, prin ochii artiştilor
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

VIDEO. Noaptea Albă a Galeriilor 2020. Pandemia şi carantina, prin ochii artiştilor

Carantină şi lupta cu noul coronavirus, adevărate muze pentru câţiva artişti români. Lucrările lor au fost expuse la Noaptea albă a galeriilor: zeci de galerii, centre de artă contemporană sau spaţii alternative au fost deschise publicului până la miezul nopţii în Bucureşti şi 10 oraşe din România. Anul acesta, din cauza pandemiei, organizatorii au decis ca evenimentul să dureze 3 nopţi, potrivit stiriletvr.ro.Andu Dumitrescu a reunit într-o expoziţie sentimentele, emoţiile şi încercările prin care au trecut 64 de artişti pe toată perioada carantinei. Atmosfera stranie, pustiul de peste tot şi redescoperirea a ceea ce înseamnă acasă au fost redate printr-o instalaţie de fotografii, video şi sunete. Elementul principal a fost un cinematograf în miniatură.

Şase tineri artişti le-au propus bucureştenilor să aprofundeze modul în care gadgeturile şi internetul influenţează individul.

Cine s-a plimbat pe Calea Victoriei a avut ocazia să vadă o imagine unică: sărutul lui Brâncuşi combinat cu imaginea "Răpirea din Serai" de pe carpetele de altădată.
Similare
RECOMANDĂRI