VIDEO. TIFF 2020: Cine-concert la Castelul Banffy. Maestru incontestabil al improvizaţiei, Jean-François Zygel a acompaniat, live, "Faust"
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. TIFF 2020: Cine-concert la Castelul Banffy. Maestru incontestabil al improvizaţiei, Jean-François Zygel a acompaniat, live, "Faust"

Weekendul la Castel din Cadrul TIFF a început aseară cu cine-concertul Faust, în acompaniamentul live al lui Jean-François Zygel. Este a 12-a oară când acest mare pianist acompaniază filmul realizat în 1926 de Friedrich Murnau. Forţa de expresie, intensitatea imaginilor şi muzică lui Zijel au cucerit publicul.


Un nume sonor în muzică clasică, un maestru incontestabil al improvizaţiei, Jean-François Zygel a acompaniat live Faust, capodoperă lui Friedrich Murnau (citim Murnau). De dată această, inspiraţia a venit şi din atmosfera din Castelul Bánffy.

Recunoscut pe plan internaţional drept unul dintre cei mai buni artişti care acompaniază live filmele mute, Zygel a iniţiat în 2002 cursurile de improvizaţie la pian la Conservatorul din Paris. Cu umor şi pasiune, Zygel a popularizat muzică simfonică în emisiuni radio şi TV din Franţa şi a colaborat cu nume precum Ibrahim Maalouf, Bobby McFerrin, Sly Johnson. Weekend la castel continuă astăzi cu un documentar despre Bruce Lee lansat anul acesta la Sundance, Be Water. Apoi, filmul Le choc du futur, semnat de Marc Collin, co-fondatorul trupei „Nouvelle Vague", încheie săptămâna cu o incursiune în începuturile muzicii electronice din anii '70.
Similare
RECOMANDĂRI