VIDEO. TIFF 2020: Marele trofeu a fost cucerit de pelicula "Babyteeth-Prima Iubire", filmul de debut al unei regizoare din Australia
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. TIFF 2020: Marele trofeu a fost cucerit de pelicula "Babyteeth-Prima Iubire", filmul de debut al unei regizoare din Australia

Festivalul TIFF şi-a desemnat pentru prima dată câştigătorii într-o ceremonie în aer liber, în piaţa Unirii din Cluj-Napoca. Marele trofeu a fost cucerit de pelicula "Babyteeth-Prima Iubire", filmul de debut al unei regizoare din Australia. Festivalul de Film Transilvania a fost cel mai amplu eveniment cultural organizat la Cluj, în condiţiile în care marile festivaluri de muzică au fost anulate din cauza pandemiei.


Filmul a fost ales câştigator de public, dar şi de juriul festivalului şi a fost recompensat cu 10 mii de euro.

TIFF a mai acordat premii şi pentru regie, interpretare, debut, dar şi pentru film de scurt metraj.

În timp ce gala era în plină desfăşurare în Piaţa Unirii din Cluj Napoca, la câţiva km distanţă, în satul Vlaha, festivalul continua cu prezentarea filmului documentar realizat de omul de afaceri Ştefan Mandachi, cel care a construit primul metru de autostradă în Moldova. Gestul său simbolic a pornit o întreagă campanie civică la nivel naţional.

Cea de-a 19 ediţie a TIFF s-a desfăşurat pentru prima dată doar în spaţii exterioare. Participanţii au purtat mască de protecţie, li s-a măsurat temperatura la intrare şi au urmărit proiecţiile pe scaune aşezate la distanţă unele de altele.

De ieri, aceste reguli au devenit obligatorii în judeţul Cluj pentru toate evenimentele culturale, ştiinţifice şi religioase. Măsura rămâne în vigoare pe întreaga perioadă a stării de alertă.

Similare
RECOMANDĂRI