Zilele Filmului Românesc la Bălţi. Astăzi, urmăriţi filmul „BERLINER” despre o prietenie ciudată
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Zilele Filmului Românesc la Bălţi. Astăzi, urmăriţi filmul „BERLINER” despre o prietenie ciudată

Zilele Filmului Românesc se vor desfăşura în acest weekend la Bălţi. Publicul va putea urmări două dintre cele mai importante filme româneşti ale ultimului an, dar şi un film clasic. Proiecţiile vor avea loc la Teatrul Naţional „V. Alecsandri”, la data de 23 şi 24 octombrie, iar intrarea va fi liberă.

Sâmbătă, ora 18:00, amatorii de film sunt aşteptaţi la Naţionalul Bălţean pentru a urmări „BERLINER” (2020), în regia lui Marian Crişan, potrivit nordnews.md.

 

„Berliner” aduce pe ecran o prietenie ciudată între un şofer de tractor dintr-un orăşel de provincie şi un politician de rang înalt din Bucureşti, în timpul unei campanii electorale tensionate, într-o satiră despre politică, corupţie şi valori morale. Titlul vine de la sintagma „Ich bin ein Berliner”, din faimosul discurs anti-comunist al lui John F. Kennedy, ţinut în Berlinul de Vest, în vara lui 1963.

După o ediţie online în 2020, ZFR au revenit în perioada 7-10 octombrie la Cinema Odeon din Chişinău, iar în această perioadă evenimentul se desfăşoară şi în alte localităţi. Astfel, filmele vor putea fi văzute şi la Cahul (30-31 octombrie) şi Soroca (6-7 noiembrie). Proiecţiile vor fi cu intrare liberă.

Zilele Filmului Românesc reprezintă un eveniment organizat de Asociaţia Cineaştilor Independenţi „Alternative Cinema” din Republica Moldova şi casa de producţie Rova Film din România.

Acest eveniment este realizat cu sprijinulMinisterului Culturii din Republica Moldova, Departamentului pentru Relaţia cu Republica Moldova, Centrului Naţional al Cinematografiei din Republica Moldova, Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău şi Uniunii Cineaştilor din România.

 

Similare
RECOMANDĂRI