Agenţia Proprietăţii Publice cheamă Avia Invest în instanţa de judecată
Sursa foto:ZDG Vizualizari:

Agenţia Proprietăţii Publice cheamă Avia Invest în instanţa de judecată

Agenţia Proprietăţii Publice a depus cerere de chemare în judecată împotriva SRL ”Avia Invest” pentru încasarea penalităţilor/daunelor pentru neîndeplinirea obligaţiilor contractuale prevăzute pe direcţii investiţionale.

Cererea a fost depusă în data de 19 martie 2020 şi actualmente este pusă pe rol  la Judecătoria Chişinău (sediul Centru), se arată într-un comunicat al APP.

Potrivit sursei citate, în perioada Etapei I investiţionale Concesionarul activelor Aeroportului Internaţional Chişinău - SRL ”Avia Invest” nu şi-a onorat integral obligaţiile prevăzute de contract de concesiune.

Pentru unele din direcţiile investiţionale, SRL ”Avia Invest” a executat lucrări concesionale cu 8,8 mln. EUR mai puţin decît este prevăzut în Programul investiţional.

Din acest motiv, la recomandările Comisiei de monitorizare a concesiunii, în temeiul prevăzut de contract, Agenţia Proprietăţii Publice, la 06.02.2020, a expediat în adresa  SRL ”Avia Invest” o notificare prin care a solicitat achitarea daunelor, care la acel moment, se cifrau în jur de 500 mii EUR.

La data de 14.02.2020 SRL ”Avia Invest” a refuzat să satisfacă pretenţiile înaintate de Agenţie.


 
Similare
RECOMANDĂRI