Avia Invest se plânge, din nou, că Primăria Chişinău nu îi permite să construiască noul terminal
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Avia Invest se plânge, din nou, că Primăria Chişinău nu îi permite să construiască noul terminal

Concesionarul Aeroportului Internaţional Chişinău, compania Avia Invest, se plânge în continuare că Primăria Capitalei refuză să permită contrucţia noului terminal la Aeroport.

Avia Invest declară că a depus repetat solicitarea şi actele necesare la Primăria Chişinău în vederea obţinerii certificatului de urbanism, pentru a putea începe construcţia noului terminal de pasageri, însă Primăria Capitalei însă a dat aviz negativ a doua oară la cererea depusă de compania Avia Invest.

„Mai mult decât atât autorităţile locale nu au ţinut cont de faptul că în solicitarea repetată, compania Avia Invest a operat toate modificările necesare în conformitate cu noile prevederi legale în vederea obţinerii actelor permisive de construcţie”, se spune într-un comunicat al Avia Invest.

O nedumerire şi mai mare legată de refuzului primăriei este şi faptul că autorităţile locale îşi motivează această decizie printr-o referinţă la avizul negativ oferit în luna februatie, fără a examina repetat solicitare curentă şi documentele noi prezentate de către administraţia aeroportului.

Compania Avia Invest cataloghează aceste acţiuni ale autorităţilor locale ca fiind ilegale şi declară că acest refuz pune gestionarul aeroportului în imposibilitatea de a-şi onora obligaţiile contractuale în procesul de modernizare a Aeroportului Internaţional Chişinău.

Terminalul pe care Avia Invest intenţionează să-l construiască ar urma să aibă o suprafaţă de până la 32 mii de metri pătraţi şi ar putea deservi anual 4,2 milioane de pasageri, cu posibilitatea de extindere în prima etapă până la 4,5 milioane de pasageri.

Similare
RECOMANDĂRI