Exportatori de miere din R. Moldova şi-au extins activităţile online cu susţinerea USAID
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Exportatori de miere din R. Moldova şi-au extins activităţile online cu susţinerea USAID

Exportatorii de miere din Republica Moldova şi-au extins activităţile online cu ajutorul Proiectului Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) Agricultura Performantă în Moldova USAID/APM, pentru a promova mierea autohtonă pe piaţa locală şi cea externă.

Asociaţia Exportatorilor de Produse Apicole din Moldova şi un grup de şapte companii exportatoare de miere, membre ale asociaţiei, vor fi prezente online pentru cumpărători datorită paginilor web dezvoltate cu suportul USAID/APM, transmite Moldpres.

Pagina web a Asociaţia Exportatorilor de Produse Apicole din Moldova oferă informaţii despre tipurile de miere produse în Republica Moldova şi prezintă membrii săi care pot livra mierea moldovenească în orice colţ al lumii. Totodată, paginile web ale procesatorilor-exportatori prezintă tipurile de miere produse, tipurile de ambalaj disponibil şi infrastructura de care dispun pentru omogenizarea şi ambalarea mierii.

De asemenea, trei exportatori de miere au dezvoltat pe paginile lor web magazine online, care permit cumpărătorilor să procure diferite tipuri de miere direct de la sursă. „Iniţial aceste magazine sunt orientate către consumatorul local, însă ulterior vor livra renumita miere moldovenească şi cumpărătorilor din alte ţări”, indică surse de la USAID/APM.

Paginile web ale exportatorilor de miere (de exemplu www.reginanaturii.com, www.apifera.md, www.honey.md) vor permite continuarea activităţilor de promovare a produsului şi dezvoltarea unor noi colaborări comerciale, în situaţia posibilităţilor reduse de călătorie şi sistarea expoziţiilor internaţionale.

În prezent Republica Moldova exportă circa 70 la sută din mierea produsă, preponderent pe piaţa UE, în ţări precum Italia, Slovacia, România, dar şi în Canada şi SUA. În anul 2019, din cele aproximativ 6.500 de tone de miere produse în Moldova, circa 4.000 de tone au fost exportate. Conform registrului prezentat de Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor, în 2019, în ţara noastră existau 24 de exportatori de miere, dintre care cei mai mari 12 exportatori sunt membri ai Asociaţiei Exportatorilor de Produse Apicole din Moldova.

Similare
RECOMANDĂRI