Ministerul Economiei s-a consultat cu un grup de experţi cu privire la măsurile anticriză ce vor fi luate de autorităţi
Sursa foto:mei.gov.md Vizualizari:

Ministerul Economiei s-a consultat cu un grup de experţi cu privire la măsurile anticriză ce vor fi luate de autorităţi

Diminuarea impactului negativ al crizei pandemice asupra mediului de afaceri a fost subiectul unei discuţii dintre ministrul Economiei şi Infrastructurii, Serghei Railean, şi un grup de experţi economici notorii, cu experienţă în elaborarea politicilor publice şi administraţia publică centrală.

La video-conferinţă au participat experţii economici: Alexandru Muravschi, Valeriu Prohniţchi, Sergiu Gaibu, Marcel Chircă, Veaceslav Ioniţă şi Oleg Reidman.

Experţii şi-au expus opinia asupra principalelor provocări legate de impactul pandemiei, prezentând un spectru larg de opinii şi propuneri privind măsuruile de intervenţie ale statului pe termen scurt, mediu si lung.
                      
Printre problemele discutate au fost: scăderea lichidităţilor în economie, menţinerea locurilor de muncă, asigurarea pieţei de desfacere pentru producătorii autohtoni, onorarea angajamentelor contractuale în situaţie de forţă majoră, crearea unui fond de stat pentru stabilizare economică, care ar putea acoperi unele măsuri de subvenţionare a întreprinderilor afectate prin intermediul unor programe speciale.
 
De asemenea, experţii au evocat necesitatea elaborării unor ”protocoale” de activitate pentru întreprinderile strategice şi agricole în condiţiile pandemiei şi măsurilor restrictive impuse de situaţia de urgenţă.
 
La finalul conferinţei, Serghei Railean, a menţionat că propunerile vor fi incluse în setul de măsuri anticriză elaborat de minister şi a invitat experţii economici să rămână în comunicare continuă cu echipa instituţiei pentru consultări şi expertiză.
Similare
RECOMANDĂRI