R. Moldova va negocia cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei un împrumut în valoare de 70 de milioane de Euro
Vizualizari:

R. Moldova va negocia cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei un împrumut în valoare de 70 de milioane de Euro

Republica Moldova va negocia cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE) un Acord de împrumut, în valoare de 70 de milioane de Euro, pentru realizarea proiectului „Răspuns de Urgenţă la ”COVID-19” şi Suport pentru Întreprinderile micro, mici şi mijlocii”. Din partea Moldovei împrumutul va fi negociat de către o delegaţie guvernamentală condusă de Serghei Puşcuţa, viceprim-ministru, ministru al finanţelor.

Comisia politică externă şi integrare europeană a Parlamentului Republicii Moldova şi-a dat, astăzi, avizul consultativ pentru hotărârea privind iniţierea negocierilor asupra Acordului de împrumut, aceasta urmând să fie adoptată în plenul Legislativului.

Proiectul „Răspuns de Urgenţă la ”COVID-19” şi Suport pentru Întreprinderile micro, mici şi mijlocii” are două componente.

Componenta ”Sănătate”, în valoare de 40 de milioane de Euro, este destinată procurării echipamentelor medicale şi materialelor consumabile, reabilitării şi transformării unităţilor medicale, mobilizării de expertiză suplimentară întru asigurarea măsurilor de răspuns de urgenţă la ”COVID-19”.

Componenta ”Suport pentru Întreprinderile micro, mici şi mijlocii”, în sumă de 30 de milioane de Euro, prevede finanţarea capitalului circulant şi necesităţilor de investiţii ale entităţilor respective afectate de criză, pentru menţinerea locurilor de muncă.

Potrivit estimărilor Guvernului Moldovei, resursele financiare din cadrul împrumutului vor acoperi cheltuieli legate de ”COVID-19” în perioada bugetară 2020-2022.
Similare
RECOMANDĂRI