UE va susţine businessul mic şi mijlociu din R. Moldova în contextul pandemiei
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

UE va susţine businessul mic şi mijlociu din R. Moldova în contextul pandemiei

Uniunea Europeană va susţine antreprenorii din Republica Moldova în contextul perioadei de criză provocată de noul virus COVID-19, şi oferă granturi pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (ÎMM) prin intermediul iniţiativei Eu4Business.

Potrivit Moldpres, măsurile desfăşurate în cadrul EU4Business au drept obiectiv principal sprijinirea micului business, ţinând cont de efectele pandemiei COVID-19 asupra economiei naţionale şi vizează trei domenii.

Primul prevede accesul la finanţare şi pieţe - condiţii speciale de creditare oferite în colaborare cu bănci din R. Moldova, precum şi granturi pentru IMM-uri în anumite sectoare de afaceri. Cel de-al doilea se referă la serviciile de asistenţă anti-criză pentru afaceri, incluzând consultanţă şi oportunităţi de instruire online, programe educaţionale şi de formare sectoriale, consultaţii de la experţi recunoscuţi. Şi cel de-al treilea sector prevede beneficiile derivate din Acordul de liber schimb cu UE - oferă asistenţă tehnică specifică IMM-urilor moldoveneşti, asigurându-se că acestea pot beneficia din plin de regimul de liber schimb cu UE.

EU4Business este o iniţiativă a Uniunii Europene care oferă sprijin IMM-urilor din cele şase ţări din regiunea Parteneriatului Estic (Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Republica Moldova, Ucraina şi Belarus)  pentru a-şi realiza pe deplin potenţialul şi pentru a impulsiona creşterea economică.

Similare
RECOMANDĂRI