CEC: Marţi este ultima zi când pot fi făcute publice rezultatele sondajelor de opinie cu tematică electorală
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

CEC: Marţi este ultima zi când pot fi făcute publice rezultatele sondajelor de opinie cu tematică electorală

Comisia Electorală Centrală atenţionează că marţi, 27 octombrie curent, este ultima zi când pot fi făcute publice rezultatele sondajelor de opinie cu tematică electorală, pentru alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie 2020.

Conform prevederilor electorale, rezultatele sondajelor pot fi date publicităţii cel târziu cu 5 zile înainte de ziua alegerilor. CEC aminteşte că în perioada electorală, sondajele de opinie privind preferinţele politice ale alegătorilor pot fi efectuate numai cu condiţia înştiinţării prealabile a Comisiei.

Totodată, în ziua alegerilor, până la închiderea secţiilor de votare, se interzice a da publicităţii în mijloacele de informare în masă materiale, inclusiv interviuri cu alegătorii, despre numărul de voturi întrunite de concurenţii electorali pe parcursul zilei şi despre şansele acestora, inclusiv rezultatele exit-poll-urilor.

La rubrica „Alegeri prezidenţiale din 1 noiembrie 2020”/ „Monitorizarea alegerilor şi reflectarea lor în mijloacele de informare în masă” pot fi consultate înştiinţările pentru desfăşurarea sondajelor de opinie, menţionează CEC.
Similare
RECOMANDĂRI