Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Dorin Chirtoacă acuză CEC de comportament părtinitor în raport cu unii concurenţi electorali

Candidatul Blocului Unirea la prezidenţiale, Dorin Chirtoacă, acuză Comisia Electorală Centrală de comportament părtinitor în raport cu unii concurenţi electorali. Potrivit lui Chirtoacă, comisia l-ar favoriza pe Igor Dodon, prin faptul că ar refuza să ia atitudine faţă de dovezile prezentate precum că agenţi FSB din Rusia ar fi implicaţi în campania prezidenţială a acestuia. De cealaltă parte, secretarul general al CEC, Maxim Lebedinschi respinge toate acuzaţiile.

Dorin Chirtoacă spune că ar fi trimis la CEC mai multe demersuri prin care cere ca principala autoritate electorală a Republicii Moldova să reacţioneze la informaţiile apărute în presă potrivit cărora Moscova ar dirija din umbră campania electorală a lui Igor Dodon. Chirtoacă acuză CEC-ul că ar tergiversa intenţionat examinarea acestor demersuri.

„La demersurile cu privire la implicarea FSB-ului şi a Rusiei în ansamblu în aceste alegeri, demersuri pe care le-am depus începând cu 19 octombrie, până astăzi n-avem niciun răspuns. aici sunt prezentate dovezi că ofiţeri FSB se găsesc la sediul PSRM. şi alături de ei Dodon, Ceban, Ţârdea”, a spus Dorin Chirtoacă.

De cealaltă parte, secretarul general CEC spune că informaţia prezentată de Dorin Chirtoacă a fost expediată Procuraturii Generale, şi că nu ţine de competenţa CEC-ului să se expună pe astfel de subiecte.

„La scrutinul prezidenţial de duminică, reprezentantul blocului Unirea la prezidenţiale, Dorin Chirtoacă va fi ultimul în buletinul de vot.”, a spus MAXIM LEBEDINSCHI, secretar general al Comisiei Electorale Centrale.
 
Similare
RECOMANDĂRI