Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Igor Dodon spune că relaţiile cu România şi Ucraina sunt foarte bune, chiar dacă în patru ani de mandat nu a avut nicio întrevedere oficială cu omologii săi de la Bucureşti şi Kiev

Chiar dacă în cei patru ani de mandat nu a avut nicio întrevedere oficială cu omologii săi de la Bucureşti şi Kiev, Igor Dodon, candidat independent pentru un nou mandat de preşedinte al Republicii Moldova, spune că relaţiile cu România şi Ucraina sunt foarte bune.

Într-o emisiune online, candidatul susţinut de Partidul Socialiştilor îi contrazice, astfel, pe oponenţii săi politici care spun că ar fi stricat relaţiile cu Ucraina şi România de la preluarea mandatului. Mai mult, Igor Dodon afirmă că dinamica relaţiilor comerciale cu cele două state vecine s-a îmbunătăţit în ultimii ani, iar acest lucru este mai important decât vizitele oficiale la nivelul şefilor de stat. 


IGOR DODON, candidat independent la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova: "Eu cred că noi avem relaţii foarte bune şi cu România şi cu Ucraina, relaţiile bilaterale între state nu ţin doar de dialogul sau de vizite oficiale la nivel de preşedinţi. Dacă o să vedeţi dinamica şi comerţului şi relaţiilor, noi avem relaţii foarte bune şi cu Ucraina şi cu România. Şi trebuie să recunoaştem că în aceşti 4 ani nu au suferit relaţiile cu vecinii noştri. Chiar dacă cineva încearcă să speculeze că dacă nu au fost vizite oficiale, relaţiile sunt proaste, nu relaţiile sunt foarte bune". 
Similare
RECOMANDĂRI