Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Renato Usatîi, candidatul Partidului Nostru la prezidenţiale, susţine că a fost urmărit ilegal de poliţişti, la ordinul ministrului de Interne

Renato Usatîi, candidatul Partidului Nostru la prezidenţiale, susţine că a fost urmărit ilegal de poliţişti, la ordinul ministrului de Interne, Pavel Voicu. Usatîi mai spune că întreg ministerul de Interne este acum implicat în procesul de falsificare a alegerilor din 1 noiembrie. Reprezentanţii ministerului au respins toate aceste acuzaţii.

Acuzaţiile grave făcute de Renato Usatîi au venit la pachet şi cu aşa-numite probe. El a prezentat imagini în care se vede o maşină care staţiona, cu luminile de avarie aprinse. Şoferul le-a spus celor care filmau că automobilul s-a defectat şi că aşteaptă ajutor. Candidatul Partidului Nostru susţine, însă, că era vorba de poliţişti trimişi pentru a-l fila pe el.

„Ieri, am avut dorinţă să îi sechestrez pentru că eu am aflat, pentru mine, că ei sunt colaboratori ai poliţiei. Băieţi, dar dacă ei erau nişte ucigaşi plătiţi sau poate nişte provocatori?  Voicu (n.r Pavel Voicu, ministrul de interne) încetează să mai dai indicaţii pentru a mă urmări ilegal pe mine. Imediat voi trimite acest video avocatului şi îl voi ruga să depună o plângere la procuratură, dar şi alte încălcări care au mai fost”, a spus RENATO USATÎI, candidat la funcţia de preşedinte, Partidul Nostru.

Contactată de TVR MOLDOVA pentru a comenta situaţia, Alina Zbancă, ofiţerul de presă al ministerului Afacerile Interne, susţine că aceste declaraţii sunt doar o încercare de a denigra imaginea ministrului şi a duce opinia publică în eroare.

REACŢIA MINISTERULUI AFACERILOR INTERNE

„Ministerul Afacerilor Interne nu este preocupat de viaţa politicienilor, dacă aceştia nu încalcă legea, desigur. Îi recomandăm domnului candidat să ne sesizeze dacă deţine informaţii cu privire la unele abateri ale angajaţilor MAI, nu doar declarative, pe reţele sociale, dar cu probe şi în scris. Dacă acestea nu există, atunci recomandăm să nu implice imaginea instituţiei noastre în politică”.

Totodată, MAI a comunicat că la prezidenţiale va asigura ordinea şi securitatea publică în aşa fel încât cetăţenii să-şi poată exercita dreptul la vot în siguranţă şi cu respectarea tuturor măsurile impuse. Amintim că scrutinul are loc duminică, 1 noiembrie. Renato Usatîi, candidatul Partidului Nostru, este primul pe buletinul de vot.
Similare
RECOMANDĂRI