Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Scuze, explicaţii sau acuzaţii respinse - sunt reacţiile candidaţilor la prezidenţiale, acuzaţi că ar avea cheltuieli pe care nu le-au raportat la CEC 

Scuze, explicaţii sau acuzaţii respinse. Sunt reacţiile candidaţilor la prezidenţiale, acuzaţi că ar avea cheltuieli pe care nu le-au raportat la Comisia Electorală Centrală.

Alina Şargu, responsabilul pentru presă al Violetei Ivanov, candidatul Partidului ŞOR, a declarat că echipa sa a prezentat la CEC toate rapoartele financiare şi nu sunt nereguli.

În ceea ce priveşte cheltuielile neraportate de Igor Dodon, purtătorul său de cuvânt, Ludmila Muntean, a spus: "E lucrul acestor ONG-uri să caute pete pe soare. Sperăm că le caută în mod egal şi nepărtinitor la toţi oponenţii".

Contactaţi de TVR MOLDOVA, reprezentanţii candidatul PPDA, Andrei Năstase, au comunicat că vor analiza datele şi vor reveni mai târziu cu o reacţie în acest caz.

Între timp, echipa de campanie a candidatului Partidului Nostru, Renato Usatîi, au declarat că nu ştiu la ce cheltuieli neraportate se referă experţii Promo-LEX, iar acum contabilii partidului verifică rapoartele.

Şi cei de la PAS au venit cu o declaraţie privind această situaţie. "Suma estimată de Promo-LEX ca fiind nedeclarată este un calcul aproximativ al muncii voluntarilor implicaţi în campanie. Zilnic, oameni care vor să contribuie ca mesajele Maiei Sandu să ajungă la mai mulţi cetăţeni se implică în campania noastră. Noi nu reuşim să contabilizăm efortul lor, dar le mulţumim enorm pentru implicare", a spus Aurica Jardan, purtătorul de cuvânt al candidatului PAS, Maia Sandu.

Reprezentanţii candidatului PUN, Ocativan Ţîcu, spun, şi ei, că e vorba despre o eroare a calculelor făcute de Promo-LEX. 

CORNELIU PINTEA, reprezentantul lui Octavian Ţîcu: "Toate cheltuielile care au fost efectuate în această campanie electorală au fost prezentate în rapoarte şi duse la CEC. Nu avem nici o datorie, nu avem nici un bănuţ care nu a fost inclus în rapoartele financiare".

A acceptat, parţial, greşeala staful electoral al candidatului PLDM, Tudor Deliu, care se scuză prin faptul că - "Noi azi avem ziua în care totalizăm toate cheltuielile şi vom prezenta ultimele cifre, iar prezentarea raportului Promolex inainte ca noi să prezentat raportul integral stârneşte nişte semne de întrebare", a spus ALEXANDRU FETESCU, reprezentantul lui Tudor Deliu.

Aceeaşi explicaţie au avut-o şi reprezentanţii candidatului Blocului UNIREA, Dorin Chirtoacă. 

Reacţia Mihaelei Bîtcă, purtătorul de cuvânt al candidatului Blocului "UNIREA", Dorin Chirtoacă: "Ultimul raport care trebuie să fie prezentat de concurenţii electorali la încheierea campaniei electorale este astăzi, 30 octombrie. Raportul în cauză urmează să fie depus la CEC, în decursul zilei, şi va reflecta cheltuielile totale de campanie ale candidatului Blocului Electoral "UNIREA", Dorin Chirtoacă".

Raportul Asociaţiei Promo-LEX arată că toţi pretendenţii la fotoliul de preşedinte al Republicii Moldova au costuri nedeclarate la CEC care însumează aproape 3,8 milioane de lei. 
Similare
RECOMANDĂRI