Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

„Europa Azi”. Şase state, printre care şi România, găzduiesc rezerva de echipamente medicale a UE

TVR MOLDOVA vă prezintă un scurt rezumat al evenimentelor care s-au derulat astăzi în Uniunea Europeană.

ŞASE STATE GĂZDUIESC REZERVA DE ECHIPAMENTE MEDICALE

Danemarca, Grecia, Ungaria şi Suedia s-au alăturat, azi, Germaniei şi României, devenind state-gazdă pentru rezerva de echipamente medicale. Potrivit unui comunicat al Comisiei Europene, în prezent şase state membre ale UE constituie stocuri comune de echipamente medicale pentru salvarea de vieţi şi alte echipamente vitale. Acestea pot fi distribuite în întreaga Europă în perioadele de urgenţe medicale, când sistemele naţionale de sănătate sunt copleşite de numărul pacienţilor infectaţi cu COVID-19.

MĂSURI PENTRU COMBATEREA CANCERULUI

Comisia Europeană a propus azi să fie limitată expunerea muncitorilor la substanţele chimice cancerigene, pentru a îmbunătăţi protecţia lor împotriva acestei boli. Până la sfârşitul acestui an, Comisia urmează să prezinte Parlamentului European, Planul de luptă împotriva cancerului. Acesta este menit să sprijine statele membre în eforturile lor de îmbunătăţire a prevenirii, depistării şi gestionării cancerului în UE. Pe teritoriul blocului comunitar sunt identificate, anual, aproximativ 120.000 de cazuri de cancer, în urma expunerii lucrătorilor la agenţi cancerigeni, fapt care duce la aproximativ 80.000 de decese pe an.

GERMANIA VA ÎNFRUNTA MAI UŞOR RECESIUNEA

Germania ar putea trece de recesiunea economică provocată de pandemia de coronavirus mai bine decât se estima anterior. Potrivit Institutului de cercetare economică Ifo, în acest an, PIB-ului Germaniei va scădea cu doar 5,2%, cu aproape 2 la sută mai puţin decât estima Bundesbank. Deşi cea mai mare parte a activităţii economice rămâne afectată de pandemie, deciziile Guvernului de la Berlin de a majora cheltuielile au atenuat impactul recesiunii, arată rezultatele studiului publicat azi de institutul de cercetare economică.

SĂPTĂMÂNA EUROPEANĂ A MOBILITĂŢII

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a alergat azi dimineaţă marcând Săptămâna Europeană a Mobilităţii, sărbătorită anul acesta în perioada 16-22 septembrie. Genericul sărbătorii din acest an este "Mobilitate cu zero emisii pentru toţi" şi evidenţiază importanţa accesibilităţii unui transport cu zero emisii de carbon. La Săptămâna europeană a mobilităţii participă peste 1.500 de oraşe din ţările europene, inclusiv 8 oraşe din România. UE şi-a propus un obiectiv ambiţios - de a reduce la zero emisiile de carbon până în anul 2050.
 
Similare
RECOMANDĂRI