Alexei Navalnîi, în căutarea hainelor în care era îmbrăcat în momentul în care i s-a făcut rău
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Alexei Navalnîi, în căutarea hainelor în care era îmbrăcat în momentul în care i s-a făcut rău

Opozantul rus Alexei Navalnîi, otrăvit acum o lună cu un agent neurotoxic de tip Novichok, cere să i se întoarcă hainele pe care le avea atunci când se afla în Aeroport, în special hainele în care era îmbrăcat în momentul în care i s-a făcut rău. Acesta spune că hainele ar putea fi o dovadă clară a otrăvirii sale cu Novichok.

Deşi două laboratoare din Franţa şi Suedia au confirmat prezenţa substanţei toxice Novichok în corpul său, autorităţile ruse neagă vehement această informaţie şi neagă că ar avea vreo legătură.

În acest sens, Navalnîi spune, pe blogul său, că îl interesează unde sunt hainele pe care le purta în ziua în care i s-a făcut rău - 20 august.

Navalnîi suspectează că cele 30 de zile de „anchetă”, pornită de autorităţile ruse, care au şi expirat deja, au fost folosite pentru a ascunde dovada otrăvirii sale.

„Înainte să permită să mă ducă în Germania, mi-au scos toate hainele şi m-au trimis complet gol”, spune Navalnîi. „Cer ca hainele mele să fie ambalate cu atenţie într-o pungă de plastic şi să îmi fie înapoiate”.

Amintim că lui Navalnîi, principalul oponent al preşedintelui rus Vladimir Putin, i s-a făcut rău în timpul unui zbor intern din Siberia la Moscova, luna trecută. Iniţial, acesta a fost internat într-un spital din Omsk. Rudele au cerut insistent ca Navalnîi să fie transportat în Berlin pentru îngrijiri şi investigaţii medicale, însă medicii au refuzat iniţial, dând undă verde transportări pacientului peste două zile de la internare. 
Similare
RECOMANDĂRI